Виватонин

Виватонин Лека Нощ е уникална комбинация от естествени съставки с действие върху нервната система. Съдържа високо количество от естествените съставки – мелатонин и валериана, които взаимно усилват ефектите си.

Мелатонин е вещество, което нормално се синтезира в мозъка от аминокиселината триптофан. Продукцията на мелатонин варира според светлината. При нормални условия мелатониновите концентрации са най-високи през нощта и намаляват през деня. Концентрацията на мелатонин намалява и с възрастта. Мелатонин играе важна роля за регулиране на биологичния часовник и поддържане цикъла сън-бодърстване. Притежава хипнотичен ефект. Мелатонин подпомага заспиването, притежава способността да намалява събужданията през нощта и подобрява качеството на съня. Мелатонин е един от най-мощните антиоксиданти, преминаващи през кръвно-мозъчната бариера (предпазва клетките от вредното въздействие на свободните радикали). Действието на мелатонин в продукта Виватонин Лека Нощ се усилва от високопречистения и стандартизиран екстракт на валериана. Валериана се използва като лечебно растение още от древността като лек срещу безсъние. Многобройни клинични проучвания доказват, че биологично активните вещества от валериана успокояват нервната система, премахватт нервното напрежение, стреса и улесняват заспиването. По отношение на съня се установява, че благодарение на валериана нощният сън не е прекъсван от чести събуждания, а е продължителен и пълноценен. Екстрактът от валериана има и други положителни ефекти – подобрява настроението, премахва тревожността и подобрява концентрацията.

Виватонин Лека Нощ се използва при безсъние, тъй като улеснява заспиването, удължава продължителността на съня, намалява честотата на събужданията през нощта, препоръчва се за премахване на нервното напрежение, стреса, тревожността и при неврози.

Виватонин Лека Нощ се приема по 1 капсула вечер 30-60 минути преди сън. Не се препоръчва при деца, бременни и кърмещи жени. Не са наблюдавани нежелани реакции от прием на Виватонин Лека Нощ.

Виватонин Лека Нощ е една природна алтернатива на сънотворните лекарства. Повлиява благоприятно нервната система по физиологични механизми. Безопасен е при продължителна употреба.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 3579

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.