защо не мога да заспя

Ако често си задавате въпроса „Защо не мога да заспя?”, ви съветваме своевременно да потърсите решение на проблема.

Защо не мога да заспя? Къде може да се крие проблемът?

Диета

Навиците ни на хранене определят качеството на съня. Пикантните храни могат да доведат до киселини. Големите порции ни карат да се чувстваме дискомфортно и причиняват безсъние. Прекомерната консумация на кофеин често ни държи будни през нощта. Консумацията на алкохол по време на вечеря също не е препоръчителна. Той може и да ни помогне да заспим, но няма да успеем да си набавим качествен сън. Съветът на специалистите е вечерята да бъде лека и поне няколко часа преди лягане. Да не се консумират мазни и пикантни храни, и да не се прекалява с течностите преди сън.

Липса на физическа активност

Редовните тренировки спомагат за бързо заспиване и качествен сън, а той, сам по себе си, спомага за изпълняването на физическите дейности. Отделете си време за спортуване всеки ден, за предпочитане в сутрешните часове. Правенето на високо интензивни упражнения преди сън може да възпрепятства лесното заспиване. Йога упражненията и разтягането на цялото тяло подпомагат заспиването и подобряват качеството на нощната отмора.

Синдром на неспокойните крака

Това състояние причинява дискомфортни, неконтролируеми движения на краката през нощта. Най-често се дължи на хормонални промени, но може да се появи и с напредване на възрастта. Опитайте да облекчите състоянието, което често води до безсъние, като се движите активно през деня, вземате топла вана преди сън и масажирате краката си. Ако тези практики не помогнат, се консултирайте с личния си лекар.

Защо не мога да заспя? Най-честите причини са стрес и тревожност

Стресът, нервното напрежение и тревожността най-тежко се проявяват през нощта. Те възпрепятстват заспиването нощи подред и хронифицирането им може да доведе до редица здравословни проблеми. Това, което можете да направите, е да опитате различни конструктивни техники за намаляване на напрежението. Всичко, което работи за вас, и което е в рамките на здравословното, е полезно за справяне със стреса и тревожността. Послушайте приятна музика, раздвижете се, изберете ненатоварващо четиво, разговаряйте с близките си, вземете топла вана. Ако тези практики са неефективни, обмислете консултация със специалист.

Как да заспя лесно и бързо? Ние имаме удачно решение!

Осигурете си спокойни нощи, бързо заспиване и качествена нощна почивка с Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night. Продуктът съдържа екстракт от Валериана, билка с успокояващ и улесняващ записването ефект, и мелатонин – естествен хармонизатор на съня. Чрез прием на Виватонин Лека Нощ се постига овладяване на напрежението, стреса и тревожността, преодоляване на безсънието и регулиране на цикъла сън-бодърстване. Продуктът намалява честотата на нощните събуждания, увеличава продължителността и качеството на нощния сън. Природна и безопасна алтернатива на сънотворните медикаменти. Дозира се по 1 капсула вечер, 30 до 60 минути преди лягане.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 19

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари