безсъние и тревожност

Вследствие на пандемията от коронавирус много хора у нас и по света започнаха да старадат от безсъние и тревожност. Двата проблема са взаимосвързани. Невъзможността да се заспи поражда тревожни мисли. И обратно – безпокойството саботира съня.

Как да се излезе от омагьосания кръг? Отговорът на този въпрос ще търсим в следващите редове.

Безсъние и тревожност – нетрадиционни начини за преодоляване на комплексния проблем

Визуализация

Преодоляването на проблема започва с неговото визуализиране. Нужно е засегнатите да си представят, че имат два мозъка. Един, който работи на пълни обороти и буквално не им дава да мигнат от притеснение. И втори, който иска да се изключи от реалността и да позволи на тялото да се отпусне и възстанови пълноценно през нощта. Целта е вторият мозък да надделее над първия. Ето как се случва това – чрез визуализация на победата. Методът наистина работи и доказателство за това е, фактът, че е използван от много успешни атлети.

Фокус върху дишането

Концентрирането върху дишането помага да се сложи край на въртенето в леглото. Тази практика има благотворен ефект върху съня, тъй като регулира нивата на кортизол в организма и така помага да се овладее стресът.

Дишането не бива да се контролира. Нужно е само да се „наблюдава“ как въздухът влиза и излиза от дробовете.

Мозъкът – небе от облаци

Налагането на мисълта, че мозъкът е небе, опсипано с облаци, също помага да се намали тревожността и да се улесни заспиването. За да отпусне съзнанието, човек трябва да следи как облаците бавно преминават по мозъкът-небе. Макар да звучи налудничаво, това действа успокояващо на тялото и ума и привлича съня.

Положителни мисли – мощно оръжие срещу безсъние и тревожност, породени от пандемията от новия коронавирус

Позитивните утвърждавания (афирмации) са ефективно средство за подмяна на негативните възприятия с позитивни. За целта е нужно да се повтарят наум или на глас положителни фрази като „всичко е наред“, „в природата всичко е в хармония“, „навсякъде цари спокойствие“. Така се въздейства върху подсъзнанието и се изгражда ново възприятие за света. А когато умът е спокоен, тялото също се чувства добре и сънят не закъснява.

Научно доказано природно средство срещу безсъние и тревожност, появили се в резултат на коронавирус пандемията

Специалистите по медицина на съня у нас препоръчват Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night като средство на първи избор при безсъние и безпокойство. Това е изцяло природен продукт, който дава комплексно решение на двата проблема.

Положителният ефект на Виватонин Лека Нощ се дължи на иновативната формула, съчетала в себе си силата на мелатонин и екстракт от Валериана. Съставките имат отношение към съня и нервната система, взаимно се допълват и усилват своето действие.

Мелатонинът подпомага заспиването, намалява събужданията през нощта и подобрява качеството на съня.

Екстрактът от Валериана успокоява нервната система, снема тревожността и стреса. С нейна помощ сънят е непрекъснат, продължителен и пълноценен.

Виватонин Лека Нощ повлиява благоприятно нервната система по физиологични механизми. Има удобен прием, отлична поносимост и е напълно безопасен.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 17

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари