джет лаг

Пътуването със самолет до далечни разстояния често е съпроводено от т. нар. джет лаг или разстройване на биологичния часовник. Как лесно да се справим с произтичащите от това последствия – безсъние, главоболие, отпадналост, раздразнителност – ще разберем в следващите редове.

Изпитани стратегии за справяне с джет лаг

Излагане на слънце

Слънцето регулира биологичния часовник. Ето защо щом слезем от самолета и се настаним в хотела трябва да се изложим под лъчите му. Усилието определено си заслужава! „Внасяйки“ светлина в тялото, ще преодолеем по-лесно джет лаг синдрома.

Придържане към балансирана диета и адекватна хидратация

Следването на принципите на природосъобразното хранене и поддържането на оптимален воден баланс в тялото също имат ключова роля за по-бързото справяне с джет лаг ефекта. Препоръчително е след полета да се консумират по-леки храни и да се приемат достатъчно течности, за предпочитане вода. Така тялото ще се зареди с енергия.

Избягване на следобедната дрямка

Колкото и изморени да се чувстваме в първите дни след пристигане на избраната дестинация, в никакъв случай не бива да се поддаваме на следобедния сън. Той няма да ни помогне да преборим джет лаг, а само ще задълбочи проблема. Добре е да направим усилие и да издържим поне до 21:00 часа местно време, преди да потънем в прегръдката на Морфей.

Създаване на подходяща атмосфера за сън

Осигуряването на добра атмосфера за сън е от съществено значение за преодоляване на джет лаг. Помещението, в което спим, трябва да е достатъчно тъмно, тихо и с подходяща температура (около 20°C). Необходимо е облеклото ни за сън да е съобразено с климата на страната, в която се намираме. Ако се нуждаем от сгряване, можем да заложим на топла напитка преди лягане, а ако ни е горещо, бихме могли да вземем по-хладен душ.

Прием на мелатонин

Специалистите по медицина на съня са категорични, че приемът на висококачествен природен продукт, съдържащ активна съставка мелатонин, е най-добрият начин за справяне с джет лаг. Причината е, че този хормон, който се произвежда в епифизата, има фундаментална роля в регулирането на циркадните ритми, съня и бодърстването.

Изпитаното природно средство срещу проблеми със съня, последица от джет лаг

Експертите съветват да заложим на Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night, за да преборим бързо и лесно смущенията със съня, които съпровождат неприятното състояние джет лаг. Този 100% натурален природен продукт включва в състава си оптимално количество мелатонин. Благодарение на хипнотичния си ефект хормонът на съня подпомага заспиването, намалява събужданията през нощта и допринася за по-качествената отмора. За още по-силен ефект към мелатонина във Виватонин Лека Нощ е добавен високопречистен екстракт от Валериана. Биологично активните вещества в това лечебно растение, използвано още от древността срещу безсъние, успокояват нервната система, премахват стреса и подобряват настроението и концентрацията.
Виватонин Лека Нощ има изключително удобен прием, отлична поносимост и не води до пристрастяване като сънотворните медикаменти. Няма данни за странични реакции дори при продължителна употреба.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 16

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари