до какво води безсънието

Дори не бихте искали да знаете до какво води безсънието. И все пак добре е да сте информирани за последиците и за начинът, по който те могат да се предотвратят.

Ето стряскащите отговори на въпроса: „До какво води безсънието?“

Висок сърдечно-съдов риск

Хората, които спят по-малко от 6 часа на денонощие, имат 27% по-висок риск от атеросклероза, отколкото тези, които не страдат от безсъние. Рискът се повишава до 34%, когато качеството на съня е лошо. Това сочи изследване, координирано от кардиолога Валентин Фустер от Националния център за сърдечно-съдови изследвания в Испания (CNIC). Атеросклерозата, на свой ред, увеличава опасността от инфаркт на миокарда (сърдечен удар) и стенокардия (гръдна жаба).

Мозъчни нарушения – един от смразяващите отговори на въпроса: „До какво води безсънието?“

Научно доказано е, че липсата на сън води до прекомерно отлагане на бета-амилоиден протеин в мозъка. Този протеин е от съществено значение за правилното предаване на информация между мозъчните неврони. Натрупването на бета-амилоидни плаки в мозъка е основен признак на болестта на Алцхаймер.

Неврологични заболявания

Лошият сън е причина за появата на неврологични заболявания като инсулт и болест на Паркинсон. Това съобщават от Испанското дружество по неврология (SEN).

Диабет

Интересното е, че диабетът може да е както причина, така и следствие на проблемите със съня.
Установено е, че хората с диабет тип 2 са изложени на по-голяма опасност от нарушения в съня. Обратното също е доказано – при страдащите от безсъние, има по-висок риск от диабет тип 2.
Според данни, предоставени от испанския Институт за изследване на съня (IIS), между 38-45% от пациентите с диабет тип 2 страдат от проблеми със съня. Пак оттам става ясно, че хората, които спят по-малко от 6 часа на денонощие, имат 2 пъти по-висок риск от диабет тип 2 в сравнение с тези, които спят нормално.

Затлъстяване

Системното недоспиване е основен рисков фактор за затлъстяване особено сред децата и юношите.
Непълнолетните, които спят по-малко от препоръчаните часове (за децата в предучилищна възраст – 11-13 ч; за учениците – 10-11 ч) трупат лесно излишно тегло. Това е заключението на д-р Рафаел Касас. Той е автор на проучване по темата за разпространение на наднорменото тегло и затлъстяването сред подрастващите в Испания.

Вече знаете до какво води безсънието. А сега е време да научите как може да се противодейства на последствията

Необходими са незабавни мерки, за да се предотвратят последиците от безсънието. Приемът на Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night е неизменна част от природното лечение на проблемите със съня. Това е изцяло натурален продукт, който повлиява благоприятно нервната система по физиологични механизми. Това го превръща в разумна алтернатива на широко използваните сънотворни лекарства, които вредят на здравето.

Благодарение на рационалната комбинация от психичния хармонизатор на съня мелатонин и една от най-ефективните билки Валериана, Виватонин Лека Нощ:

  • успокоява нервната система
  • подпомага заспиването
  • намалява събужданията през нощта
  • удължава продължителността на съня
  • повишава качеството на съня

Виватонин Лека Нощ е напълно безопасен и има отлична поносимост. Подходящ е за продължителн прием.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.7 / 5. Брой гласове: 17

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари