здрав сън

Времето, прекарано в здрав сън, осигурява на всеки отделен орган в тялото възможност да се възстанови. Нито времето, нито мястото обаче ще ни стигнат, за да проследим влиянието на качествената нощна почивка върху всички телесни органи. Именно поради това ще се спрем само на най-важните от тях.

Въздействие на здравия сън върху основните органи на тялото

Мозък

Добре известно е, че лимфната система е отговорна за изчистването на клетките от токсични отпадни продукти от дейността им. Мозъкът, поради специфичните си нужди и функции, има своя подобна система, наречена глимфатична. Тя изпомпва гръбначно-мозъчната течност (ликвор) през мозъчната тъкан и клетки, които отделят в нея отпадните си продукти. Този процес се извършва много по-интензивно по време на здрав сън. Тогава мозъчните неврони намаляват обема си почти наполовина и се освобождават от токсичните си отпадъци. Ето защо пълноценната почивка през нощта ни помага да се будим, буквално, пречистени.

Сърце

Сърцето работи усилено през деня, затова по време на здрав сън заслужено снема част от напрежението от себе си. То е единственият орган в нашето тяло, който истински си почива нощем, докато спим. Намалява честотата на съкращенията си, а с това и стойността на кръвното налягане.

Бял дроб

През деня честотата и интензивността на дишането варира значително – учестява се при вълнение и стрес, затруднява се при физически претоварвания. През нощта по време на здрав сън дишането се успокоява. Извършва се в редовен, бавен ритъм поради занижените нужди на тялото от кислород и забавените жизнени процеси.

Мускули

Движението на всяка част от тялото е свързана с участието на определени мускулни групи. По време на здрав сън в кръвообращението се отделят хормони. Те осигуряват възстановяване на мускулите и ставите и ги предпазват от износване и увреждане. По-голямата продължителност на съня осигурява по-добри регенеративни условия за тялото.

Изпитано природно решение за постигане на здрав сън

Всички изброени основни телесни органи са облагодетелствани и черпят разнообразни ползи от нощната почивка. За съжаление обаче, не всички хора се радват на спокоен и здрав сън. Проблемите със съня са все по-често оплакване сред все повече мъже и жени. Лишаването от пълноценна почивка през нощта оказва изключително негативен ефект върху здравето. Макар и да не се проявява веднага, той се акумулира и води до тежки и често непоправими последствия в бъдеще.

В случай че и вас ви измъчва безсъние, ние ви предлагаме да сложите край на будните нощи с Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night. Този 100% природен продукт представлява рационална комбинация от естествени съставки с благотворно въздействие върху нервната система. Всяка капсула на Виватонин Лека Нощ съчетава в едно силата на естествения психичен хармонизатор мелатонин и безценната билка за преодоляване на тревожността – Валериана.

Съставките във Виватонин Лека Нощ взаимно допълват и усилват действието си. А ето и как действат

Попадайки в организма, мелатонинът подпомага заспиването, намалява събужданията през нощта и подобрява качеството на съня. Биологично активните вещества във Валериана действат успокояващо на нервната система. Намаляват нивото на стрес и тревожност и така улесняват заспиването. Това обаче не е всичко. Благодарение на Валериана сънят е непрекъснат, пълноценен и отморяващ, а настроението и концентрацията – видимо повишени.

Съставките се нуждаят от време, за да разгърнат напълно своя потенциал. За постигане на оптималните резултати се препоръчва Виватонин Лека Нощ да се приема продължително време по 1 капсула вечер 30-60 минути преди сън. Приеман според предписанието, продуктът не предизвиква нежелани ефекти и странични реакции. Има отлична поносимост и е разумна природна алтернатива на широко използваните синтетични средства срещу безсъние. Икономичен е и икономически изгоден. Наличен е в по-добрите аптеки в цялата страна, магазини „Здраве и природа“ и на сайта на електронен магазин MOMO – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 17

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари