Нарушенията в съня са толкова широко разпространени в днешния забързан свят, че някак естествено сме ги приели като неделима част от нашето ежедневие. Пренебрегвайки тежките последици за здравето, до които може да доведе липсата на качествена почивка обаче, ние доброволно се обричаме на редица здравни рискове. А колко по-светло би било бъдещето, ако потърсим начин да си помогнем още при първи признаци на разстройства в съня

Ранни симптоми на проблеми със съня

Продължителна умора

Ако не сме изложени на усилено физическо натоварване или прекомерен стрес, то твърде вероятно е причината за налегналото ни чувство на отпадналост да се крие в лошия сън. По правило това оплакване най-често идва от онази част от населението, която системно се лишава от ефективна почивка, като отделя за сън по-малко от 8 часа дневно. Изтощението създава предпоставка за множество нежелани последствия като затруднена концентрация и невъзможност за справянето с елементарни всекидневни дейности вкъщи, в службата или в училище. Ефикасен начин за възвръщане на тонуса е осигуряване на качествена почивка и придържане към здравословно хранене, доставящо на организма полезни вещества в оптимални дози.

Непреодолим апетит

Необяснимото желание да погълнем буквално целият свят е породено пряко от нарушенията на съня. Осезаемото намаляване на времето за почивка води до драстично покачване на нивата на хормоните на глада. В резултат апетитът добива чудовищни размери и мисълта за забранени храни с опасно високо количество захар или въглехидрати обсебва съзнанието ни. Ако системно се поддаваме на изкушението да заситим с тях вълчия си глад, има голяма вероятност да се сдобием с някой и друг килограм в повече, а в обозримо бъдеще да станем част от милионите жертви на затлъстяването.

Бруксизъм (скърцане със зъби)

Несъзнателното скърцане със зъби по време на сън е специфичен ранен симптом, издаващ нарушения в съня. Неволевото съкращаване на дъвкателните мускули обикновено е резултат от натрупано нервно напрежение. Освен че пречи на качествената почивка тежката форма на бруксизъм може да доведе до нарушаване целостта на зъбите и до появата на тежко главоболие.

Помощ от природата за овладяване на нарушенията в съня

Издайническите признаци на разстройствата в съня не се ограничават до изброените три в настоящата статия. Широката гама от симптоми обаче не бива да е причина за безпокойство, тъй като има изцяло природен продукт, който повлиява благоприятно редица проблеми със съня. Това е Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night – оригинална комбинация от мелатонин и екстракт от Валериана. Приеман 30-60 минути преди сън Виватонин Лека Нощ овладява своевременно негативните ефекти от нервното напрежение, стреса и тревожността и бързо дарява организма с пълноценен сън.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 18

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари