инсомния

По последни данни от инсомния (безсъние) страда приблизително една трета от световното население. При голяма част от засегнатите основна причина за будните нощи са натрапчивите мисли. В опит да им помогнат да се справят с проблема специалисти по медицина на съня от университета в Гранада, Испания адаптират техниката „спиране на мисълта“, широко използвана за преодоляване на фобии и тревожни разстройства. Разберете повече за нея в настоящата статия.

Как техниката „спиране на мисълта“ помага да се пребори инсомнията?

„Изключително трудно, дори бих казал невъзможно е да се заспи, когато в главата нахлуят повтарящи се мисли. Тези неканени гости буквално обсебват съзнанието и мисълта и допълнително утежняват състоянието на хората с инсомния. Потърпевшите преминават през деветте кръга на ада всяка вечер, а на сутринта мълчаливо страдат от преживяния нощен кошмар. Защо трябва да изпитват подобен дискомфорт при положение, че вече има безброй техники за справяне с нежеланите мисли“, недоумява д-р Гилен, член на научния екип. Той и колегите му обстойно проучват съществуващите методи за прогонване на тревожните мисли и избират техниката „спиране на мисълта“. Най-общо казано тя се състои в заместването на отрицателните мисли с положителни. Предпочитат я поради безспорния й положителен ефект върху емоционалното състояние на пациенти с нарушения на психиката. Внасят известни промени, за да я адаптират към нуждите на хората с инсомния. При прилагането й се следват две основни стъпки:

1. Страдащият от инсомния изготвя два списъка. В първия вписва мислите, които не му дават покой нощем, а във втория – тези, които му връщат спокойствието и увереността.

2. Потърпевшият се концентрира върху определена нежелана мисъл и след определено време я замества с положителна.

Процедурата се повтаря, докато потърпевшият преодолее прекомерната тревога и прогони напълно негативните мисли, които възбуждат нервната система и причиняват проблеми със съня. Д-р Гилен обаче е категоричен, че макар и ефективен този метод не е панацея. Ето защо приканва засегнатите да съчетаят прилагането му с приема на природно средство, което снема тревожността и осигурява пълноценен сън.

Най-ефективният природен продукт на пазара у нас срещу инсомния

Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night представлява рационална комбинация от 100% естествени съставки, които повлияват благоприятно нервната система по физиологични механизми. Всяка растителна капсула доставя на организма прецизно дозирано количество Валериана и мелатонин. Редица изследвания показват, че биологично активните вещества в екстракта от Валериана помагат за преодоляване на инсомнията, като снемат напрежението и премахват тревожността. Действието им е усилено от естественият психичен хармонизатор мелатонин, който регулира биологичния часовник и поддържа цикъла сън-бодърстване. В резултат на мощния взаимодопълващ ефект на активните съставки заспиването се улеснява, честотата на събужданията през нощта намалява и продължителността на съня се удължава. За да се насладят да многобройните ползи на Виватонин Лека Нощ, засегнатите трябва да го приемат редовно и продължително време. Продуктът е напълно безопасен и не крие риск от нежелани ефекти и странични реакции.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 18

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари