инсомния причини

Страдате от инсомния и не можете да откриете причини за мъчителното будуване нощем? В текущата статия ще посочим изненадващи виновници, които могат да „откраднат” часовете ви за нощна почивка!

Четири необичайни причини за инсомния

Не асоциирате леглото само със сън

Ако работите, гледате телевизия или извършвате друга активност в леглото си, е много вероятно мозъкът ви да спре да асоциира леглото с изначалното му предназначение – за сън. За да не попадате в капана на инсомнията, изберете друго място за вършене на ежедневните дейности.

Болки в гърба

Всички, които страдат от болки в гърба знаят, че силният дискомфорт означава само едно – поредната безсънна нощ. За да облекчи състоянието си и да се отдаде на спокоен сън, страдащият от болка в гърба е нужно да предприеме две стъпки. Първата е стречинг (разтягане на тялото). По този начин се подпомага отпускането на мускулите. Втората стъпка е поставяне на малка възглавничка между коленете преди лягане. Тя спомага за облекчаване на натиска върху гръбначния стълб.

Менопауза

Безсънието е често срещано менопаузално смущение. Дължи се на спад в нивата на женските полови хормони естрогени и прогестерон. Естрогените отговарят за редица важни функции в организма, включително и за осигуряване на добър сън. Прогестеронът регулира настроението и спомага за успокояване на нервното напрежение. Хормонът се свързва и с продукцията на GABA – невротрансмитер, който осигурява спокоен сън. Това обяснява защо при понижаване на нивата на тези хормони в женския организъм, настъпват смущения в цикъла на съня.

Дрямка през деня

Кратката отмора през деня зарежда с енергия и сила, и подобрява настроението. За бъде тя ефективна не бива да нарушава качествения нощен сън. За да сте сигурни, че дрямката няма да ви попречи да заспите през нощта, се постарайте да следите за две неща. Не си взимайте часове за сън късно следобед – има голяма вероятност да ви споходи инсомния през нощта. Дългата дрямка – над 90 минути, повишава риска от безсъние и е предпоставка за трудно и отложено заспиване в малките часове на нощта.

Много причини за инсомния – едно решение на проблема „безсъние”

Сложете край на кошмара безсъние и си върнете добрия, качествен нощен сън! На помощ в борбата срещу инсомнията идва Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night.

Виватонин Лека Нощ е природно средство, което улеснява заспиването, подобрява качеството и продължителността на нощния сън. Премахва нервното напрежение и тревожността, и съдейства за ефективно справяне с инсомнията. Действието си дължи на комбинацията от активни съставки с благоприятен ефект върху нервната система – екстракт от Валериана и мелатонин. Благодарение на тях, Виватонин Лека Нощ спомага за регулиране на цикъла сън-бодърстване, осигуряване на спокоен сън, чувство на отпочиналост и добро настроение през деня.

Виватонин Лека Нощ няма сънотворен ефект и е предназначен за дългосрочно справяне с нарушенията на съня. Дозира се по 1 капсула, 30-60 минути преди лягане.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.7 / 5. Брой гласове: 16

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари