как да заспя бързо

Хората, които страдат от разтройство на съня, прекарват повече време в търсене на отговор на въпроса „Как да заспя бързо?“, отколкото в сън. Факт е, че проблемите със заспиването ни лишават не само от удоволствието от нощната почивка, а и нарушават качеството ѝ. Именно заради това, в текущата публикация ще ви разкрием три доказано работещи техники за бързо заспиване. Прилагането им ще спомогне и за подобряване на продължителността и качеството на съня.

Как да заспя бързо? Опитай „военния метод“

Счита се, че популярният „военен метод“ е рутина, която помага на пилотите да заспят за по-малко от 2 минути. Първата стъпка е да успокоите мускулите на лицето, включително и тези в устата. Отпуснете раменете си и спуснете ръце около тялото. Вдишвайте бавно. Отпуснете всички мускули на краката. Прочистете съзнанието и си представете релаксираща гледка. Ако ви е трудно да визуализирате се постарайте да не мислите за нищо. Ако техниката е приложена правилно трябва да заспите до 10 секунди след изпълнението ѝ.

Техника за дишане 4-7-8

Тази практика съчетава в себе си силата на медитацията и визуализацията. Представлява дихателна техника, при изпълнението на която езикът трябва да е опрян в небцето, разположен зад горните предни два зъба. Стартира се с леко притваряне на устните, при което се издишва звучно през устата. След това се вдишва през носа като се брои до 4, а устните са затворени. Третата стъпка е задържане на дъха за 7 секунди. Следва звучно издишване през устата за 8 секунди. Постарайте да не мислите за нищо при изпълнение на техниката. След около 4 повторения ще заспите спокойно.

Прогресивна мускулна релаксация

Започнете с повдигане на веждите за 5 секунди. Отпуснете мускулите на челото за 10 секунди. След това се усмихнете широко за 5 секунди, това ще стегне мускулите на бузите. Отпуснете ги и изчакайте 10 секунди. Стиснете силно очи за 5 секунди и ги отпуснете за 10 секунди. Наведете глава назад и гледайте към тавана за 5 секунди, след това отпуснете глава на възглавницата и изчакайте 10 секунди. Продължете със стягане на мускулите на ръцете и краката по същата схема.

Как да заспя бързо и лесно? Доверете се на природата!

Справете се лесно с трудното заспиване с прием на природния продукт Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night.

Виватонин Лека Нощ съдържа уникална комбинация от мелатонин (хормон на съня) и екстракт от корени на Валериана за осигуряване на добър, качествен и продължителен сън. Приемът му улеснява заспиването, редуцира нощните събуждания, подобрява качеството и продължителността на нощния покой. Спомага за премахване на стреса, тревожността и нервното напрежение и има подобряващ настроението ефект.

Виватонин Лека Нощ е природна алтернатива на сънотворните продукти. Дозира се по 1 капсула от 30 до 60 минути преди сън и е безопасен при продължителен прием.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 20

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари