липса на сън

Негативните последици от липса на сън се простират отвъд усещането за отпадналост и сънливост. Когато човек редовно не си доспива, е много вероятно да се стигне и до други неблагоприятни последици върху здравословното състояние в дългосрочен план.
Така, както се нуждаем от храна и вода, също толкова жизнено важен е и сънят за здравето и нормалното ни съществуване. По време на сън в тялото се случват редица химични реакции, които стимулират важни жизнени процеси. Това е достатъчно показателно за значението на редовния сън за доброто ни благосъстояние.

Негативни последствия от липсата на сън върху здравословното състояние

Последици за нервната система

Централната нервна система е една от най-важните системи в човешкото тяло, благодарение на която протичат много важни процеси. Липсата на сън обаче може да повлияе негативно на информацията, която протича в нервната система. При продължителен недостиг на сън се повишава рискът от отслабване на паметта, концентрацията и способността за научаване на нови неща. Може да се стигне и до отслабване на координационните способности и чести промени в настроението.

Покачване на теглото

Липсата на сън повишава вероятността от покачване на теглото. Това се дължи на нарушена секреция на хормоните на глада и ситостта, в резултат на което може да се стигне до повишен апетит, преяждане и нежелано напълняване.

Повишава се рискът от диабет

Липсата на достатъчно сън влияе върху освобождаването на инсулин в тялото. Това е хормонът, отговорен за регулиране на нивата на кръвна захар. Затова недостатъчният сън води до хронично високи нива на глюкоза в кръвта, което значително повишава рискът от диабет.

Отслабване на имунната система

Недостатъчният сън е вероятна причина за отслабване на имунната защита и занижена протекция на организма от бактерии и вируси.

Влошава се състоянието на кожата

Бледата кожа в областта на очите е негативна последица от хроничната липса на сън. В дългосрочен план може да се появят тъмни кръгове под очите и фини линии по кожата.

Възвърнете си добрия сън, за да подобрите общото си здравословно състояние!

Редовната липса на сън може да нанесе само и единствено негативи на човешкия организъм. Затова, ако страдате от хроничен недостиг на сън, е време да предприемете правилните мерки за възстановяването му.

За възстановяване на добрия сън по възможно най-безвредния и благоприятен начин се препоръчва приемът на една капсула Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night всяка вечер, 30-60 минути преди лягане.

Виватонин Лека Нощ е изцяло натурално средство, което освен върху съня, действа благоприятно и за снемане на излишния стрес от организма. Редовната му употреба гарантира успешно заспиване и по-малко събуждания през нощта.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.6 / 5. Брой гласове: 19

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари