неспокоен сън

Неспокойният сън и кошмарите са една от предпоставките за това да се чувстваме недоспали и в лошо настроение на другия ден. Двата проблема могат да се дължат на натрупано напрежение и стрес, породени от проблеми в семейството или на работното място. Според специалисти колкото сме по-емоционални, толкова по-силно ни се отразяват ежедневните стресови ситуации.

На какво се дължат неспокойния сън и кошмарите?

Специалистите са установили, че кошмарите най-често се появяват около два часа след заспиването ни. Те могат да накарат хората да дишат учестено или да се изпотят от напрежение. Ако кошмарите са особено чести, това може да бъде знак за наличие на дадено заболяване.

Неспокойният сън може да се дължи на заболявания, които предизвикват болка, трудности при дишането и често уриниране. Други причини за неспокойния сън може да бъдат неудобната поза, която е заел човек по време на сън, храненето непосредствено преди заспиване, прекомерното физическо изтощение, лошото храносмилане, четенето на вълнуваща книга или гледането на филм, прием на голямо количество алкохол и др.

Жените, засегнати от кошмари и неспокоен сън обикновено са и жените, навлизащи в климактериума. Основната причина за това е наличието на горещи вълни, които в много случаи са неизменни спътници на жената, както през деня, така и през нощта.
Ако нощните кошмари са се настанили трайно в живота ви е добре да се консултирате със специалист.

Как да се справим с кошмарите и неспокойния сън?

Един от ефективните начини за преодоляване на проблема е като бъде преустановен приема на храна след 7 ч. вечерта. Вечерята трябва да включва леки ястия, които не затрудняват храносмилането.
В случай, че кошмарите и неспокойния сън се дължат на дадено заболяване е необходимо да се вземат всички възможни мерки за неговото преодоляване.

Употребата на природния продукт Виватонин Лека Нощ, успоредно със следването на тези съвети, е отличен начин за справяне с непокойния сън и кошмарите. Виватонин Лека Нощ съдържа екстракт от валериана и мелатонин. Благодарение на тяхното действие продуктът намалява стреса и нервното напрежение и осигурява дълбок, спокоен и продължителен сън през цялата нощ. Ако искате да се наслаждавате на истински пълноценен сън не забравяйте за употребата на Виватонин Лека Нощ!

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 15

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари