нощни събуждания

Внезапните нощни събуждания са често срещано разстройство на съня при възрастните. Ако и вие страдате от тях, за нищо на света не пропускайте настоящата статия. В нея ще разкрием как да си осигурите дълбок и непрекъснат сън.

Стратегии за намаляване честотата на внезапните нощни събуждания

Осигурете си пълно спокойствие

Спокойствието е от съществено значение за непрекъснатия сън. За да си го осигурите, избягвайте конфликтите и в никакъв случай не работете в леглото. Разрешавайте проблемите през деня и не полагайте интелектуални усилия преди лягане.

Заменете някои медикаменти

В случай че приемате лекарства, попитайте лекуващия лекар дали не съдържат съставки, които пречат на добрия сън. При положителен отговор, обсъдете със специалиста възможността за замяна на медикамента или промяна в дозировката.

Изпълнявайте приятни ритуали преди сън, за да разредите честите нощни събуждания

Създаването на приятна рутина преди сън е в полза на непрекъснатия сън. Топлата вана ще ви помогне да се отпуснете. Четенето на приятна книга и слушането на успокояваща музика ще освободят съзнанието ви. Пиенето на топло мляко или чай от лайка ще релаксират нервната система.

Не позволявайте на мисълта за заспиване да ви обсеби

Практиката показва, че фокусирането върху мисълта за заспиване, активизира мозъчната дейност, което на свой ред разстройва съня. Предвиди това специалистите по медицина на съня съветват, ако до 15-20 минути не заспите, да станете от леглото и да се отдадете на релаксиращи дейности.

Носете удобни дрехи и заемете удобна поза за сън

Удобните дрехи и позата за сън също имат ключова роля за качеството на съня. За да не се будите нощем, заложете на пижама от естествена материя със свободна кройка. По отношение на позата – установено е, че е най-добре е да се спи по гръб.

Поддържайте двигателна активност

Движението е приятел на непрекъснатия сън. Ето защо трябва да използвате всяка удобна възможност за разходки навън. Старайте се да вървите 20-30 минути с по-бързо темпо от обикновено.

Помощ от природата за по-малко нощни събуждания и по-качествен сън

В допълнение към съветите, все повече специалисти препоръчват на пациентите да намалят честите събуждания през нощта с прием на Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night. Този природен продукт благоприятства съня и успокоява нервната система. Положителният му ефект върху съня се дължи на рационалната комбинация от мелатонин (хормон на съня) и екстракт от корен на Валериана. Съставките взаимно допълват и усилват своето действие. В резултат сънят е непрекъснат, пълноценен и отморяващ.

Виватонин Лека Нощ е напълно безопасен и не води до пристрастяване като сънотворните. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителна употреба. Дозира се по 1 капсула, 30-60 минути преди сън.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.6 / 5. Брой гласове: 15

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари