проблеми със съня решенията

В следващите редове ще дадем изпитани решения на увеличилите се заради страха от коронавирус проблеми със съня. Продължавайте да четете!

Решенията на зачестилите напоследък проблеми със съня

График за сън

Редовното поддържане на график за сън е стъпка към преодоляването на сънните разстройства. Установете време за лягане и ставане и се старайте да го спазвате. По този начин ще дадете ясен сигнал на мозъка кога да е буден и кога да спи.

Повече слънце

Ще спите много по-добре през нощта, ако през деня се заредите със слънчеви лъчи. Това си има своето научно обяснение. Под влияние на естествената слънчева светлина се отделя повече мелатонин (хормона на съня), през нощта. Знаейки това, е важно всеки ден да намирате време, за да събирате слънце на балкона.

Не на бездействието

Не лентяйствайте! Бездействието позволява на мрачните мисли да ви обземат, а това допълнително влошава проблемите със съня. Бъдете активни през деня. Съсредоточете се върху задачите си. Отдайте се на любимо занимание. Тренирайте. Въобще дръжте ума и тялото в кондиция.

Релаксираща рутина – едно от решенията на нароилите се напоследък проблеми със съня

Създайте си ритуал преди лягане, за да се отърсите от деня и по-лесно да се пренесете в царството на Морфей. Вземете душ, пийте успокояващ чай или топло мляко, медитирайте – всичко това ще ви помогне да се подготвите психически за сън.

Леглото – свещено място

Леглото е предназначено за спане. Нека мозъкът да го свързва само с тази дейност, а не с работа на компютъра, говорене по телефона или ядене.

Без телефон и компютър

Дръжте телефона и лаптопа далеч от вас преди лягане. Имате две основателни причини да го направите. Първата, че светлината, която излъчват екраните на тези устройства, потиска синтеза на мелатонин. Втората, че е твърде вероятно, докато сърфирате в интернет, да попаднете на поредната новина за коронавирус, която да ви стресира и да ви държи будни цяла нощ.

Възможно най-доброто от решенията, които ще ви помогнат да преборите мъчителните проблеми със съня

Видни специалисти по медицина на съня у нас препоръчват Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night като средство на първи избор за успокояване на съня в напрегнатото настояще. Този продукт е с изцяло натурален състав и е напълно безвреден. Уникалната му формула съдържа психичния хармонизатор на съня мелатонин и екстракт от корен на Валериана. Всяка от съставките има своя роля.

Мелатонинът регулира биологичният часовник и поддържа цикъла сън-бодърстване. Подпомага заспиването и намалява събужданията през нощта.

Екстрактът от Валериана прави съня пълноценен и отпускащ, като премахва тревожността и стреса. В допълнение подобрява настроението и концентрацията.

Убедете се в благотворния ефект на Виватонин Лека Нощ още сега. Поръчайте го през сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 15

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари