съвети за по-добър сън

В редовете по-долу сме събрали на едно място най-добрите съвети за по-добър сън. Запознайте се с тях и ги приложете на практика, за да си гарантирате качествена отмора.

Изпитани съвети за по-добър сън

Добра хигиена на съня

Поддържането на добра хигиена на съня се състои в лягане и ставане по едно и също време всеки ден. Спазването на този режим определено си заслужава. Тялото обича реда и ще ви възнагради с по-спокоен и дълбок сън.

Приятна атмосфера за сън

Създаването на приятна атмосфера в спалнята е от ключово значение за качествената отмора. За целта е необходимо помещението да е тихо, температурата – приятна, матракът – удобен, а светлината – приглушена. Можете създадете допълнителен уют като запалите ароматни свещи. Уханието, което се носи от тях, и меката им светлина ще ви помогнат да се отпуснете и да се настроите за сън.

Здравословно хранене

Храненето и сънят са тяхно свързани. С оглед на това трябва да внесете някои промени в ежедневното меню. Старайте се да консумирате повече храни, които благоприятстват нощната отмора. Примери за такива са млякото и неговите производни, бананите, ананасът и по-мазните ядки. Избягвайте онези хранителни продукти, които пречат на съня – процесирани меса, храни, богати на захар и трансмазнини.

Добри навици на хранене

Изграждането на добри навици за хранене е също толкова важно за добрия сън, колкото и самото хранене. В този ред на мисли силно препоръчително е да се вечеря около 3 часа преди лягане. Ако все пак гладът ви навести точно преди да легнете в топлата постеля, излъжете го с чаша топло мляко с мед или релаксиращ чай.

„Не“ на късната дрямка – един от изпитаните във времето съвети за по-добър сън

Късната следобедна дрямка може да окаже отрицателно влияние върху качеството на нощния сън. За да нямате проблеми със заспиването вечер, по-добре избягвайте сиестата след 16:00 ч. За да победите следобедната умора, наплискайте лицето си с хладка вода или се разходете навън.

Един от най-добрите експертни съвети за по-добър сън

Ако въпреки всичко сънят не идва, можете да потърсите помощ от природата в лицето на Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night. Този 100% натурален продукт е специално създаден, за да сложи край на въртенето в леглото и будните нощи. Благотворното въздействие на Виватонин Лека Нощ се дължи на рационалната комбинация от мелатонин и екстракт от Валериана в състава му. Съставките взаимно допълват и усилват своето действие. Комбинирани са така че да улесняват заспиването, да удължават продължителността на съня и да намаляват честотата на събужданията през нощта. В допълнение имат способността да премахват нервното напрежение, стреса и тревожността – главните врагове на съня.

Виватонин Лека Нощ е безопасен и има отлична поносимост. Подходящ е за продължителен прием. Не крие риск от пристрастяване. Дозира се по 1 капсула вечер, 30-60 минути преди лягане.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 19

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари