спокоен сън

По време на сън човек преминава неколкократно през различните стадии на NREM и REM съня. За най-лек се смята стадий 1 на NREM съня, а най-дълбок – стадий 4. Когато нещо смущава този важен за здравето ни процес, независимо в кой от всички стадии, човек се чувства уморен, изнервен и трудно съумява да се концентрира. Освен това е доказано, че сънливостта през деня повишава риска от катастрофи и други опасни за здравето и живота инциденти. Ето защо човек трябва да се старае да има пълноценен и спокоен сън всяка нощ.

Но целта на настоящата статия не е да обърне внимание на факторите, които разстройват съня, а по-скоро да даде правилните насоки за това как да постигнем здрав и спокоен сън. Защото това е нашето малко бягство от реалността и от натовареното с ангажименти и проблеми ежедневие.

Ценни съвети за пълноценен и спокоен сън

• Добре е спалното помещение да предразполага тялото и ума за спокоен и пълноценен сън. Това може да стане като си осигурите тъмна стая с подходяща температура. През студените месеци човек спи най-добре на температура не повече от 18 градуса, а през топлите – най-много 26°C.
Изкуствената светлина смущава нормалния синтез на мелатонин, затова източниците на светлина в спалното помещение трябва да се сведат до минимум.

• Ограничаване на излишните източници на шум също допринася за спокойния сън. Ако имате навика да заспивате на музикален фон, най-добре настройте таймер, който да я изключи музиката след 20-30 минути.
В случай, че сънят ви се смущава от някакви външни фактори, на които не можете да противодействате, тогава може да си осигурите спокоен сън чрез тапи за уши.

• Ограничаване на всички разсейващи фактори в спалното помещение благоприятства добрия сън. Това означава да не използвате леглото за хранене, гледане на телевизия, сърфиране в интернет и други подобни неподходящи дейности. Това кара мозъка да асоциира леглото с всичко друго, но не и със съня.

Осигурете си стабилен и спокоен сън с помощта на природата

В допълнение към всички тези добри практики, приемът на натурални средства с благотворен ефект върху съня улесняват заспиването и подобряват качеството и продължителността на съня. Затова и ефектът на Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night е толкова добър. Пълноценният и спокоен сън вече не е мираж, защото в този природен продукт са комбинирани две съставки с благоприятен ефект върху съня във всяка от неговите фази – мелатонин (хормон на съня) и стандартизиран екстракт от Валериана.
Виватонин Лека Нощ се приема по 1 капсула вечер, 30-60 минути преди сън и е напълно безопасен при продължителна употреба.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 17

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари