Всяка нощ приблизително една трета от възрастните хора в света, които страдат от безсъние, изпитват трудности при заспиване. В отчаян опит да се пренесат в царството на Морфей те стискат очи и се опитват да освободят мислите си от ежедневните грижи. За съжаление, в тишината на нощта неразрешените проблеми отекват с още по-голяма сила, а въпросът защо не успяват да заспят буквално кънти в главата им. А дали в това натрапчиво питане не се крие основната причина за будните им нощи?

Защо трябва да наложим контрол над съзнанието при безсъние?

„Безсънието е дълбоко противоречиво по своята същност. От една страна, то може да е причина за възникване на сериозни патологични състояния, а от друга – да е следствие от психични или физиологични заболявания. Независимо дали е първично, или вторично обаче, за да се справят успешно с него, засегнатите най-напред трябва да преодолеят обсебващата мисъл защо не успяват да заспят“, категорична е Емили Мартин, едно от големите имена в областта на медицината на съня в Нюйоркския университет. Според нея една от основните трудности при лечение на безсъние произтича от специфичния тип поведение, който възприемат потърпевшите при сблъсъка с проблема. В безсилието си да се справят с него те трупат вътрешна агресия. С течение на времето тя напълно ги обсебва и несъзнателно преминава в желание за самонаказание, което се изразява в непрекъснато повтарящи се натрапливи мисли, които атакуват съзнанието най-често нощем и още повече разстройват съня. Изразеното от Емили Мартин мнение споделя и още едно светило по медицина на съня – проф. Даниел Уегнер от Харвардския университет. Той определя състоянието, в което изпадат страдащите от безсъние, като „ироничен процес за контрол над ума“ и онагледява ситуацията, в която се намират, със следния пример: „Представете си, че до вас има някой, който измерва за колко време може да се отпуснете напълно. Ще се напрегнете и няма да успеете да намерите вътрешен покой, нали?“ Проф. Уегнер смята, че повечето хора, които имат проблеми със съня, толкова силно се фокусират в причината за появата им, че допълнително влошават състоянието си. Поради това съветът му е да се постараят да наложат контрол над съзнанието. „Изчезнат ли сковаващите мисли, ще дойде и сънят“, заявява без капка съмнение д-р Уегнер.

Кой е мощният природен продукт срещу безсъние с действие върху нервната система?

Налагането на самоконтрол върху възбудената нервна система е истинско предизвикателство за хората, които страдат от нарушения на съня. Затова е необходима допълнителна помощ. С прием на натурални средства, които се прицелват директно в проблема, решението е въпрос на време. Високоефективната комбинация от двете взаимно допълващи се активни съставки мелатонин (хормон на съня) и стандартизиран екстракт от Валериана, които повлияват благоприятно нервната система по естествен начин, превръща Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night в едно от най-мощните оръжия на страдащите от безсъние. Редовният прием на 1 капсула, вечер 30-60 минути преди сън, премахва стреса и улеснява заспиването. В допълнение честотата на събужданията намалява и качеството на съня се подобрява.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 16

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари