Въпроси и отговори

Каква е връзката на мелатонина със светлината?

Синтезът на мелатонин зависи от денонощния ритъм, който влияе на неговите серумни нива. Синтезът и освобождаването на мелатонин се стимулира от тъмнината и се инхибира от светлината. През деня, под въздействието на светлината от аминокиселината L-tryptophan се синтезира серотонин, а през нощта – мелатонин.

Мелатонин има известен антидепресивен и имуномодулиращ ефект. Защо не се препоръчва при тежки депресии?

Мелатонин дори е подходящ при депресии, но тежките депресии са съпроводени от суицидни мисли и тогава е необходима по-агресивна лекарствена терапия. В тези случаи мелатонин не може да се използва като саостоятелно лечение.

Съдържанието на мелатонин във Виватонин Лека Нощ създава ли опасност от заразяване, например с вирусни частици?

Мелатонин като вещество се синтезира от пинеалната жлеза и ако той е от животински произход има опасност от заразяване с вирусни частици. Във Виватонин Лека Нощ се използва синтетичен мелатонин и затова няма опасност от заразяване с вирусни частици.

Има ли връзка между мелатонин и меланин?

Меланин е пигментът, който се намира в коса, кожа, хориоидея, субстанция нигра и някои тумори. Меланин се образува от аминокиселината тирозин. При земноводните мелатонин има връзка с меланин, тъй като мелатонина има отношение към оцветяването на кожата и може да окаже фотопротективен ефект. При човека не е доказана такава връзка.

Кои са най-важните приложения на Виватонин Лека Нощ?

Виватонин Лека Нощ успешно може да бъде приложен при безсъние – за улесняване на заспиването, за продължителен сън и намаляване на пробужданията през нощта. Освен това Виватонин Лека Нощ е подходящ за преодоляване на тревожността, при нервно напрежение и неврози.

Има ли ограничения при употребата на Виватонин Лека Нощ?

Виватонин Лека Нощ не се препоръчва при деца, бременни и кърмачки.

Има ли Виватонин Лека Нощ взаимодействия с храни и лекарства?

Няма данни за взаимодействие на продукта с храни и лекарства, но едновременното приложение с НПВС и бета блокери понижава нивото на мелатонин и може да се наложи адаптиране на дозата.

Как да дозираме Виватонин Лека Нощ?

По 1 капсула 30 – 60 мин. преди сън.

Какви са предимствата на Виватонин Лека Нощ пред сънотворните лекарства?

Виватонин Лека Нощ не предизвиква зависимост и не се натрупва в организма. При употребата на Виватонин Лека Нощ не се развива толерантност и няма остатъчна сънливост след употребата му. Внезапното спиране на продукта не предизвиква rebound инсомния. За разлика от Виватонин Лека Нощ употребата на сънотворни средства води до нарушаване на денонощния ритъм, предизвикват зависимост и не са подходящи за продължителна употреба.

Как се прилага Виватонин Лека Нощ за отказване от бензодиазепини?

Когато се използва продукт от бензодиазепините за безсъние, вечерната му доза се намалява 5 – 10% и постепенно се заменя с Виватонин Лека Нощ.

Може ли Виватонин Лека Нощ да се използва дълго време и има ли опасност от натрупване?

Виватонин Лека Нощ има кратък плазмен полуживот – 30-55 мин., бързо се излъчва и няма опасност от натрупване. Може да се използва продължително време.

Ако имате други въпроси, пишете ни в коментарната форма по-долу. Също така, може да се свържете с нас по телефона или чрез електронната поща, които ще намерите в страницата за контакт.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 789

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари