повишена сънливост през деня

С намаляване на слънчевото греене зачестяват оплакванията от повишена сънливост през деня. Ако и вие имате този проблем, следващите съвети са за вас!

Ето как да преодолеете състоянието на повишена сънливост през деня

За да преборите необичайната сънливост през деня, е необходимо с помощта на лекар да установите причината за нея. Преди да започнете приема на някое от предложените по-долу природни средства, задължително се консултирайте със специалист. Това важи с особена сила, ако сте на медикаментозно лечение.

Зелен чай

Заложете на зеления чай, за да преборите по-лесно сънливостта през деня. Той е богат на катехин и кофеин – вещества, които му придават ободряващо действие. Не забравяйте обаче, че не бива да прекалявате с приема на тази напитка. В противен случай нервната система може да се превъзбуди и сънят да се превърне в мираж.

Топла вода с лимон

Тази освежаваща напитка е идеална за старт на деня. Отпивайки я на малки глътки не само ще се разсъните и почувствате прилив на енергия, но и ще засилите метаболизма и имунитета. Така че не губете време и се възползвайте от действието ѝ.

Смути с банан и кисело мляко

Поради високото съдържание на калий, фруктоза, фибри и витамин В6, бананите са смятани за идеално решение срещу сънливост през деня. Киселото мляко на свой ред доставя калций, магнезий и цинк и ще ви накара да се почувствате отлично през остатъка от деня. Това обаче не е всичко! Освен че зареждат с енергия, тези две храни помагат за нормализиране на съня. Чудите се каква е причината? Триптофанът! Аминокиселина, която стимулира секрецията на мелатонин и серотонин – естествено отпускащи мозъка вещества.

Насладете се на ползите на банана и киселото мляко още сега, като си приготвите вкусно смути.

Йерба мате

Чаят от мате действа ревитализиращо и противодейства на умората и сънливостта през деня. В допълнение подобрява кръвообращението, подпомага оросяването на мозъка и умствената дейност.

Ефективен природен продукт срещу повишена сънливост през деня

Заложете на сигурното и качественото, за да се справите веднъж завинаги с прекалената сънливост през деня. Осигурете си прием на Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night. Това е 100% натурален продукт с доказан ефект при проблеми със съня. Благодарение на рационалното съчетание от мелатонин и високопречистен екстракт от Валериана той регулира биологичния часовник и нормализира съня.

Нека разгледаме действието на всяка от съставките!

Мелатонинът поддържа цикъла сън-бодърстване и намалява събужданията през нощта.

Валериана премахва нервното напрежение и стреса, подобрява настроението и концентрацията.

Продуктът е напълно безопасен. Не води до пристрастяване и не предизвиква сънливост. Има удобен прием. Дозира се по 1 капсула вечер, 30-60 минути преди сън.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 18

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари