храни при безсъние

Включването на храни при безсъние в ежедневното меню ще ви помогне по вкусен и напълно безопасен начин да преборите будните нощи. Вижте кои дарове на природата ви гарантират качествен сън и ги хапвайте колкото е възможно по-често.

Най-добрите храни при безсъние

Банан

Това е един от най-обичаните плодове от хора от всички възрасти у нас. И има защо да е така! Освен че е вкусен бананът е много полезен. Благодарение на изобилието от въглехидрати и фибри, благоприятства усещането за ситост. Спокойно можете да го хапвате вечер без угризения. Той не само няма да развали фигурата ви, но и ще се погрижи за добрия сън. Причините за последното са две. Първата е, че е прекрасен източник на калий и магнезий – минерали, които естествено отпускат мускулите. Втората, че доставя на организма добра доза триптофан – аминокиселина, която след серия от химични реакции се трансформира в хормона на съня мелатонин.

Бадеми

Суровите бадеми осигуряват много протеини, здравословни мазнини и калций. Ако всеки ден консумирате по една шепа от тези вкусни ядки, ще бъдете сити за по-дълго време и… ще спите качествено. Чудите се каква е връзката между бадемите и сънят? Отговаряме ви веднага – бадемите също съдържат мелатонин. За да ги направите още по-полезни, ги накисвайте във вода за 12 часа. Без тъмната си обвивка бадемите се усвояват по-бързо, лесно и цялостно от организма и имат по-силен ефект.

Череши – едни от най-ефективните храни при безсъние

Черешите значително увеличават нивата на мелатонин в организма и така успокояват съня. Има изследвания, които го доказват. Резултатите от тях категорично сочат, че консумацията на вкусните червени плодчета увеличава средната продължителност на съня с 15-25 минути, а качеството му – с 5-6%. Така че хапвайте ги до насита през пролетта. Когато вече няма пресни череши на пазара, заложете на сушени без захар.

Пълнозърнести храни

Овесените ядки, кафявият ориз, елдата, булгурът, киноата и останалите пълнозърнести храни ще ви помогнат да сложите край на будните нощи. Благотворният им ефект върху съня е резултат от богатото количество витамини от група B, които участват като кофактори в образуването на мелатонин.

Природен продукт, който допринася за още по-добър ефект от посочените храни при безсъние

За да прогоните безсънието трайно, съчетайте приема на посочените по-горе храни с Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night. Това е напълно природен продукт, който не води до пристрастяване и няма странични ефекти. Повлиява благоприятно нервната система по физиологични механизми.

Ефикасността на Виватонин Лека Нощ се дължи на внимателно подбраните активни съставки – мелатонин и екстракт от Валериана. Мелатонинът подпомага заспиването, намалява честотата на нощните събуждания и подобрява качеството на съня. Валериана улеснява заспиването, като успокоява нервната система и намалява стреса и тревожността.

Виватонин Лека Нощ има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Дозира се по 1 капсула вечер, 30-60 минути преди сън.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 16

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари