Безсънието влошава и взаимоотношенията между партньорите

Според мнението на учени, ако хората желаят да се радват на добри взаимоотношения с партньора, а оттам и да поддържат семейното си щастие е нужно да си осигурят необходимите условия за пълноценен и спокоен сън. Причината за това е, че сънят е едно от най-необходимите условия за добро настроение и самочувствие на жената, а оттам и за осигуряването на хармонията, царяща у дома.

Според проучване взаимоотношенията в една двойка могат да бъдат сериозно влошени, ако жените страдат от нарушения в съня, като това не важи за представителите на силния пол.
Ако жената страда от безсъние, опасността от възникване на конфликти в двойката през деня е много по-голям, според група изследователи. В случаите когато мъжът е засегнат от безсъние обаче рискът от такъв не се повишава.

Според професора по психиатрия в Училището по медицина към Университета в Питсбърг, Уенди Троксел, неблагоприятния ефект от безсънието при жените не се дължи на депресивни симптоми.
В проведеното проучване изследователите се съсредоточават върху взаимовръзката между ежедневните семейни взаимоотношения и продължителността на съня. Изследвани са 35 двойки, на възраст около 30 години, всеки от партньорите на които не страда от психически или физически проблеми.

В продължение на 10 нощи движенията на всеки от партньорите са наблюдавани чрез актиограф – дигитален уред за автоматично определяне на качеството на съня.

Двойките също така предоставят информация за това как се развиват взаимоотношенията в този период. Според резултатите колкото повече време отнема на нежната половинка да заспи, толкова по-голяма е опасността от възникването на спорове в рамките на идния ден.

Изводите на специалистите са, че безсънието засяга както човекa, който го изпитва, така и хората, намиращи се в обкръжението му и може да навреди на взаимоотношенията с най-близките му хора.

Ефективно решение за преодоляване на проблема с безсънието е Виватонин Лека Нощ. Виватонин Лека нощ е естествена комбинация от съставки с отношение към съня – мелатонин и валериана, които подобряват продължителността и качеството му, за да може всеки човек да се събуди на следващия ден отпочинал, спокоен и с усмивка на лицето. А всички знаем, че по какъвто начин тръгне един ден от сутринта, така ще продължи и до вечерта.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.7 / 5. Брой гласове: 19

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари