Безсънието – какво знаем за него?

На кого от нас не му се е случвало вечер вместо да се прехвърли в страната на сънищата просто да лежи или да се върти в леглото, мислейки за определени събития, обикновено негативни, които е изживял през деня? В тези ситуации обикновено нямаме желание да идва началото на деня, но и искаме колкото се може по-бързо да настъпи края на безсмисленото ни будуване.

Това състояние се определя от медицинските специалисти като инсомния и е по-популярно още като безсъние. Според д-р Джон Клайн от САЩ, това е един от най-често срещащите се проблеми, засягащи човешкия сън. Според статистически данни, идващи от САЩ, всеки трети чаовек страда от безсъние.

Това означава, че около 10-15% от световното население е засегнато от този проблем.

Безсънието е по-често срещано сред представителките на нежния пол, хората, които имат хронични здравословни проблеми, възрастните хора както и тези, които страдат от психични разстройства.
Нощното будуване оказва цялостен отрицателен ефект върху човешкия живот, тъй като липсата на възможност за пълноценна почивка през нощта затруднява концентрацията и извършването на ежедневните дейности, като същевременно се увеличава опасността от развитие на депресия.

Безсънието повлиява отрицателно и върху функциите на мозъчните системи, които са отговорни за поддържането на съня. Безсънието може да бъде симптом, който е предизвикан от някои заболявания, като може и да се развие при отсъствието на такива.

Инсомнията (безсънието) може да бъде остро или хронично. Първият вид представлява нарушение на съня, което се появява внезапно и изчезва до няколко дни, след отстраняването на провокиращите го причини. Хроничното безсъние трае повече от един месец и може да причини тежки последици като пълното изтощение на организма, например.

Независимо от кой вид безсъние страдате е изключително важно да не прибягвате на своя глава до употребата на различни медикаменти за повлияване на съня. В противен случай, при самолечение, бихте предизвикали постепенно увеличаване на дозировката като неусетно ще привикнете към дадения вид медикамент дотолкова, че да не можете да заспите без приема му.

Виватонин Лека Нощ е естествена, високоефективна и безопасна алтернатива на медикаментите против безсъние. Той съдържа мелатонин и валериана, чието синергично действие осигурява лесно заспиване и дълбок, продължителен сън. По този начин Виватонин Лека Нощ помага на всеки един от Вас да се събуди напълно отпочинал и зареден с енергия за справяне с предизвикателствата, които ни поставя ежедневието.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 17

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари