Безсънието не е безобидно състояние! (част 3)

Във втората част на новината се спряхме на накърняването на паметта и забавените реакции, вследствие на безсънието. В третата част на новината ще Ви запознаем с рисковете, които крие забавянето на реакциите, вследствие на него, как безсънието влияе върху психическото и емоционалното състояние и кое е ефективното решение за преодоляването на проблема.

За много хора шофирането при липса на сън и в състояние на преумора е равнозначно на шофиране след консумация на алкохолна напитка и наличие на 8 промила в кръвта.

Най-голямата опасност от пътно-транспортно произшествие съществува при хората в млада възраст, като тя е още по-висока за работещите на смени, включително и нощни, хората с работно време надвишаващо 9 часа или нефиксирано такова, както и представителите на силния пол.

При проведено проучване на Университета на Тексас в Остин през 2009 г. се правят изводи, че дефицитът на сън, причинен от безсънието води до трудност при отнасянето на информацията към едно цяло – мозъчна функция, която забавя обмислянето на решение. Това е от голямо значение при работата на полицаи, пожарникари и др.

3. Безсънието повлиява негативно върху психическото и емоционалното състояние, както и върху настроението. Възможно е дефицитът на сън да повлияе негативно върху начина по който човек се изразява и настроението му. Едни от най-характерните последици от безсънието са склонността към раздразнение, проявите на гняв и неспособността за справяне с нервното напрежение. Всичко това повишава опасността от създаване на спорове между хората.

Когато човекът системно не си доспива е много по-вероятно да развие депресия. Резултати от изследване на учени от Университета на Северен Тексас, проведено през 2005 г., сочат че хората, които страдат от безсъние са с 10 пъти по-застрашени от нея в сравнение с хората, които не са засегнати от него. Също така те са и със 17 пъти по-застрашени от развитие на психично разстройство като тревожност например, от хората, които не страдат от безсъние.

Кое е решението, осигуряващо качествен и пълноценен сън, което ще Ви помогне и да избегнете всички изброени негативни последици от него?

То се нарича Виватонин Лека Нощ. Виватонин Лека Нощ съдържа мелатонин – естественият хормон на съня, и валериана – природно средство за успокояване и отпускане на съзнанието и улесняване на заспиването. Ето защо поради благоприятната си комбинация от съставки, Виватонин Лека Нощ е най-подходящото средство за овладяване на безсънието и предотвратяване на последиците от него.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.7 / 5. Брой гласове: 18

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари