Безсънието не е заразно

Липсата на сън е сериозен проблем, който влошава сериозно живота на засегнатите хора. Човекът е социално същество и последствията от безсънието или други проблеми с подобен характер обаче рядко засягат само страдащия от тях индивид. Напротив. Въпреки че не се предава от човек на човек, подобно на заразните заболявания, безсънието е състояние, което косвено засяга и най-близките хора на хронично недоспиващия си човек.

Ако мъжът или жената спят лошо или бодърстват до късно през нощта, в много случаи се засяга и съня на партньора, т.е. последствията от безсънието се разпростират в семейството и лесно отнемат спокойствието на съня от всички членове.

Дали ще бъдат необосновани тревоги или тежки мисли, които ще държат съзнанието будно и няма да допускат идването на съня, или ще бъдат честите събуждания нощем, последвани от дълги периоди на бодърстване в леглото и невъзможност да се заспи повторно – няма голямо значение.

По-важното е, че налице е проблем със съня, който няма как да не повлияе и на семейния партньор и да не наруши нощното спокойствие на цялото семейство, открадвайки съня дори от най-нуждаещите се – децата. Хроничните прояви на подобни състояния могат да се превърнат в истинско нощно бедствие с тежки последствия за дълги периоди от време.

Вълнообразният ефект от безсънието и другите проблеми със съня при семейните хора изискват своевременна намеса за поддържане на деликатния баланс и предотвратяване засягането на съня и на останалите членове на семейството. Ето защо в такива случаи е още по-отчетлива нуждата от прилагането на улесняващите заспиването и подобряващи качеството на съня продукти като Виватонин Лека Нощ, подходящ за хора на всякаква възраст.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.7 / 5. Брой гласове: 17

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари