безсъние кошмари

Мъчителните кошмари нощем са една от широкоразпространените причини за чести събуждания, безсъние и тревожност. Сънят е явление, което и до днес не е напълно разгадано, но учените споделят, че има практики, които подобряват качеството на нощната отмора. В следващите редове вижте няколко рецепти за хубави сънища, които ще ви помогнат да бъдете по-продуктивни и на другия ден.

Правило номер 1 – внимавайте какво съдържание „консумирате“ преди сън

Експертите са категорични, че за хубав сън, трябва да се избягва всякакво негативно съдържание поне 90 минути преди лягане. Това включва книги, филми, статии, игри и друго съдържание, което е обезпокояващо. Причината е, че когато заспиваме мозъкът обработва информацията, която последно е достигнала до него. Така смущаващата информация преди сън може да повиши тревожността и да сънувате кошмари.

При безсъние и кошмари ограничете употребата на алкохол

При проблеми със съня е препоръчително да се избягва консумацията на спиртни напитки поне 3 часа преди заспиване. Дори и да създава илюзията, че действа като сънотворно средство, алкохолът, особено консумиран над нормата, е причина за чести нощни събуждания и тревожни кошмари. Освен това задълбочава нарушения на съня като хъркането и сънната апнея. С тези доводи стигаме до извода, че при мъчително безсъние е по-добре да заменим чашката концентрат преди лягане с минерална вода.

Създайте комфортна атмосфера за здрав сън

За да се наспивате добре, има значение каква е заобикалящата обстановка. Затова експертите съветват да заспивате единствено в леглото си. Често хората се унасят на дивана пред телевизора в некомфортна поза. Възможно е да последват периодични събуждания и качеството на съня да се влоши. Добре е спалното помещение да бъде затъмнено и изолирано от всякакви шумове, за да може да улесните заспиването и да предотвратите преждевременно събуждане. Препоръчително е оптималната температура на спалнята да бъде от 18 до 21 градуса. От психологическа гледна точка е добре да запазите леглото само за сън, а не да работите или да похапвате в него.

Изцяло природно средство, което помага в борбата с мъчителното безсъние и неприятните кошмари

Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night е натурално решение за мъчителното безсъние в дългосрочен план. Продукт представлява рационална комбинация от:

  • екстракт от Валериана (200 мг)
  • мелатонин (5 мг)

Двете съставки действат в синергия, като взаимно подсилват действието си. Резултатът е успокояване на нервната система, успешно справяне с безпокойството и владеене на стреса. Приемът на продукта улеснява заспиването, намалява нощните събуждания, удължава и подобрява качеството на съня. Въздейства положително върху настроението, паметта и когнитивната функция. Дозировката е по 1 капсула вечер, 30-60 минути преди сън. Природният продукт е безопасна алтернатива на сънотворните медикаменти. Няма данни за противопоказания и странични ефекти. Предназначен е за дълготрайно преодоляване на проблемите със съня.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари