безсъние

Безсънието е проблем, който може да засегне всеки и да окаже значително въздействие върху ежедневието и начина на живот. Може да повлияе негативно върху здравословното ни състояние, върху взаимоотношенията с околните и върху служебните дейности и продуктивността на работното място.

Безсънието може да е както остро, така и хронично. Първият вид трае няколко дни или седмици, докато хроничното безсъние е по-дълготрайно – може да продължи в рамките на няколко месеца или дори години.
По последни данни в България от нарушения в съня страда всеки десети човек. И акцентът за това се поставя върху стреса на работното място.

Работата на смени, дългата работна седмица и струпването на задължения, които не могат да бъдат изпълнени в срок, както и липсата на достатъчно почивка, са сред основните предпоставки за стрес на работното място и последващите от него нарушения в съня.

Любопитни факти за безсъние (инсомния)

  • Днес хората спят 20% по-малко от предците си преди 100 години
  • Повече от 30% от населението на Земята страда от безсъние
  • Един на всеки трима души страда от някаква форма на безсъние в даден етап от живота си
  • Една от най-честите причини за инсомния е стресът и/или тревожността
  • Жените са два пъти по-предразположени към безсъние, в сравнение с мъжете

Хората, които страдат от липса на сън, са с 27% по-предразположени към затлъстяване и наднормено тегло. Съществува и връзка между покачването на тегло и разстройства на съня като сънна апнея.

Ефективно решение срещу безсъние и тревожност

Специалистите са категорични, че хората, които страдат от безсъние трябва да предприемат своевременни мерки за справяне с проблема. Какво по-добро решение от това, което ни предоставя природата. Продуктът, който е най-добра алтернатива на синтетичните лекарства при безсъние е Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night – уникална комбинация от билката Валериана и мелатонин, която въздейства благоприятно върху нервната система и съдейства за възвръщане на добрия сън.

Природният продукт се използва и при хронично, и при остро безсъние. Виватонин Лека Нощ намалява нервното напрежение и стреса и подобрява качеството и продължителността на съня. Приема се по 1 капсула 30-60 мин. преди лягане.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.6 / 5. Брой гласове: 18

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари