безсъние от стрес

Безсъние от стрес е един от основните проблеми на модерното общество. За щастие обаче и той си има своето решение! Вижте кои полезни ежедневни навици помагат да се успокои съзнанието и да се сложи край на будните нощи.

Стратегии за справяне с безсъние от стрес

Идентифициране на проблема

Признаването на проблема е половината път от неговото решаване. Ето защо потърпевшите трябва да се изправят пред притесненията си и трезво да оценят здравословното си състояние.

Сутрешен спорт

Спортът разтоварва от стреса. Именно поради това е добре да се практикува редовно от страдащите от безсъние на нервна почва. За да извлекат максимална полза от спортните занимания потърпевшите трябва да ги вместят в сутрешния си график. Ако тренировката се отложи за вечерта, тялото ще се активира и сънят няма да дойде.

Без стимуланти

Попадналите в плена на безсъние от стрес трябва да ограничат във възможно най-голяма степен приема на кафе. Кофеинът в топлата напитка е стимулант. Активира нервната система и може сериозно да влоши съществуващите проблеми със съня. Предупреждението важи и за тонизиращите напитки.

Упражнения за релаксация за по-лесно справяне с безсъние от стрес

Практикуването на релаксиращи упражнения е добър начин за разтоварване от стреса и напрежението. Доказали своята ефективност във времето са техниките за дълбоко дишане и прогресивната мускулна релаксация. За постигане на оптимален ефект се препоръчва да се изпълняват на тихо и спокойно място. Нужно е да се осигури максимално спокойствие на тялото и ума. Тревожните мисли не бива да се допускат.

Ограничаване на синята светлина нощем

Синята светлина, която излъчват екраните на смарт устройствата (телевизори, таблети, мобилни телефони), активира мозъка и така задълбочава проблемите със съня при хора, които страдат от безсъние на нервна почва. Това е причината да не се препоръчва заспиването пред включен телевизор или сърфиране из интернет преди лягане.

Подходяща атмосфера за сън

Създаването на подходяща атмосфера за сън е от ключово значение за справяне с безсънието, породено от тревожност. Нужно е светлината да е приглушена, леглото и възглавницата да са удобни, спалнята да е проветрена и с температура между 16 и 18 ºC.

Тайната на специалистите за справяне с безсъние от стрес

Специалисти по медицина на съня у нас препоръчват на своите пациенти с безсъние от стрес да преборят безсънието с помощта на Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night. Този продукт е създаден на базата на 100% натурални съставки. Всяка капсула съдържа 5 мг от естествения хармонизатор на съня мелатонин и 200 мг екстракт от една от най-ефективните сънотворни билки – Валериана.

Благодарение на своя хипнотичен ефект мелатонинът подпомага заспиването и намалява събужданията през нощта. Валериана допълва действието на мелатонина. Редица научни изследвания доказват, че биологичноактивните вещества в състава ѝ влияят благоприятно на нервната система и способстват за отслабване на нервното напрежение.

Виватонин Лека Нощ е напълно безопасен и има отлична поносимост. Подходящ е за продължителен прием. Дозира се по 1 капсула вечер, 30-60 минути преди сън.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 18

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари