безсъние

Мъчителното безсъние е упорит враг и все повече съвременни хора водят ежедневна война с него. Ако и вие сте един от потърпевшите, не се притеснявайте! И то си има своите слаби места и с повече хитрост безпроблемно може да бъде надвито. Разберете как в настоящата статия.

Тактически стратегии за побеждаване на безсънието

Установяване на режим на сън

Създаването на режим за спане е сред изпитаните начини за справяне с безсънието. Именно поради това е необходимо да полагате целенасочени усилия, за да ставате и лягате приблизително по едно и също време всеки ден. Организмът е умна машина! Така ще настроите биологичния си часовник и лека-полека проблемите със съня ще започнат да отшумяват.

Създаване на подходяща заобикаляща среда

Щом сте си поставили за цел да победите безсънието, вниманието към детайлите не е проява на излишна дребнавост. Светлината и температурата в спалнята, а така също и вида на матрака и възглавницата са от съществено значение за справяне с нарушенията на съня. Препоръчително е осветлението в помещението за сън да е приглушено, а градусите да са малко по-ниски от тези в останалите стаи. Добре е дюшекът и възглавницата да са удобни – нито твърде меки, нито прекалено твърди.

Избягване на яденето преди сън

Ако искате да се избавите от безсънието, на всяка цена трябва да забравите за храненето преди лягане. Това се налага, тъй като отиването в леглото с пълен стомах води до проблеми със заспиването. За да си спестите досадното нощно въртене, непременно трябва да приключите с последното хранене за деня минимум три часа, преди да се отправите към постелята.

Създаване на релаксиращ ритуал

Изграждането на отпускащ ритуал непосредствено преди лягане е ефективен начин за побеждаване на безсънието. Четенето на нещо ненатоварващо, слушането на отпускаща музика или вземането на топла вана/душ е едно добро начало. Редовното практикуване на тези дейности ще освободи съзнанието от стреса и ще допринесе за по-лесното заспиване.

Ефективно природно оръжие срещу безсъние

За да нанесете решаващия удар срещу безсънието, обезателно трябва да включите в ежедневието си Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night. Този природен дар доказано помага за преодоляване на смущенията със съня. Безотказното му действие се дължи на рационалната комбинация от мелатонин и екстракт от Валериана във всяка капсула. Всяка съставка има свое специфично действие и допълва действието на другата. Мелатонинът (хормон на съня), “настройва” биологичния часовник и регулира цикъла сън-бодърстване. Екстрактът от Валериана от своя страна, успокоява нервната система и снема натрупания ежедневен стрес. В резултат на взаимодействието между активните вещества Виватонин Лека Нощ улеснява заспиването, намалява честотата на нощните събуждания и подобрява качеството на съня. Освен че е ефективен продуктът е напълно безопасен. Няма данни за странични ефекти и нежелани реакции дори при продължителна употреба.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 17

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари