Преборете безсънието със следните препоръки

Нарушенията на съня се превръщат в житейски проблем за все повече хора – мъже и жени, възрастни и деца. Безсънието, известно като инсомния, е сред основните проблеми, породени от стреса, тревогите и забързания живот. В стремежа си да го преборят, много хора се насочват към недоказани практики и методи, за които се оказва, че всъщност често влошават състоянието, вместо да носят подобрение. Затова ще предложим няколко препоръки, оборващи широко известните схващания за безсънието.

Едно питие вечер няма да ви помогне за спите спокойно

Ефектът на алкохола обикновено помага за по-лесното заспиване, но той нарушава спокойствието на съня, води до чести събуждания, затруднява повторното заспиване и всъщност влошава състоянието ви. Затова не разчитайте, че вечерното питие ще ви пренесе успешно в страната на сънищата.

Пускането на телевизора или компютъра по-скоро ще ви разсъни отколкото да ви помогне да заспите отново

Ако се събуждате често нощем, не се насочвайте към екрана – силната светлина нощем има стимулиращ ефект и само ще заблуди мозъка ви, че утрото е дошло и повторно заспиване едва ли ще ви споходи. По-успешен подход би бил четенето на книжка на по- приглушена светлина или слушането на релаксираща музика.

Не можете да компенсирате редовната липса на пълноценен сън

Изгубеният при хронично недоспиване сън не може да се навакса. Дори при временно подобряване на състоянието и поспиването до по-късно през почивните дни например, може да доведе единствено до разстройване на биологичния часовник, което допълнително ще влоши състоянието ви. Единственото средство за компенсиране на недостатъчното спане е възстановяването на спокойния и продължителен сън.

Не се заблуждавайте, че организмът ви безпрепятствено ще свикне с безсънието

Придържането към тази заблуда може да има сериозни последствия. Всеки се ражда с индивидуални потребности за сън и никой не може да води пълноценен живот при сън, по-кратък от 7-8 часа на денонощие.

Не се предоверявайте на приспивателните лекарства

Те не лекуват безсънието. Липсата на сън подлежи на лечение само при отстраняване на предизвикващите я фактори, а сънотворните лекарствени средства имат само временен ефект, освен това привикването към тях е винаги актуален риск. Вярно е, че съвременните медикаменти са по-сигурни и ефективни от старите, но не може да ги употребявате дълго време, а след спирането безсънието обикновено се връща и е дори по-трудно поносимо.

За възстановяване на пълноценния сън се доверете на силата на естествените средства

Хормонът, който регулира съня – мелатонин, е допълнен от билката валериана, която има доказани стрес понижаващи и поддържащи съня свойства, в състава на природния продукт Виватонин Лека Нощ. С помощта му лесно, бързо и безвредно ще възстановите спокойния си сън. Виватонин Лека Нощ е алтернативата, налична за всеки, който предпочита природната сила пред синтетичните продукти и е най-сигурният съюзник на всеки, който е разбрал, че безсънието няма да си отиде само, а е нужно да бъде „изритано“ от леглото със силата на природата.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.7 / 5. Брой гласове: 15

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари