вредно ли е кафето

Вредно ли е кафето? – този въпрос вълнува все по-силно специалистите, изучаващи проблемите със съня. Често се говори, че прекомерната консумация на кафе е сред основните причини за хронична тревожност и безсъние. Наистина ли вредите от кафето надхвърлят ползите от него и как те се свързват с тревожността и безсънието? Отговаряйки на този въпрос, с настоящата публикация ще предложим и доказано ефективно средство за осигуряване на дълъг и спокоен сън.

Вредно ли е кафето?

Хроничната тревожност е сред основните психо-емоционални разстройства в наши дни и главна причина за безсъние. Овладяването й изисква преди всичко елиминиране на подлежащите причини. Ако консумацията на големи количества кафе наистина е сред тях, отговорът на въпроса вредно ли е кафето по-скоро ще бъде положителен.

Основната биологично активна съставка на кафето е кофеинът. Той е сред най-добре проучените естествени стимуланти. В ниски дози има доказан ободряващ ефект. Това означава, че хората, които са недоспали и по уморени биха се радвали на видими ползи от кафето.

Прекаляването с него обаче води до нервност и ускорява сърдечния ритъм. При предразположените към тревожни разстройства хора това действие на кофеина може да отключи пристъп. Така, макар сам по себе си да не провокира тревожност и безсъние, кофеинът във високи дози може да има негативен ефект за хората, предразположени към проблеми със съня. Затова специалистите дават красноречив отговор на въпроса “Вредно ли е кафето?”. Преки вреди от него няма, но страдащите от хронична тревожност и безсъние не трябва да злоупотребяват.

Доказано решение при тревожност и безсъние

Сред сериозните оплаквания при страдащите от тревожност и безсъние е трудното заспиване вечер. В случаите, когато причина за него са злоупотребите с кафе, възможните решения са 2:

  • избягване консумацията на кафе и други кофеинови напитки (кока-кола, черен чай и др.) след обяд и вечер
  • прием на продукти за улесняване на заспиването и подобряване на съня

Природният продукт Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night предлага ефективно, трайно и безопасно решение в тази насока. В състава му са включени хормонът на съня мелатонин и висококачествен екстракт от Валериана. Мелатонинът улеснява заспиването, а валерианата осигурява по-дълъг сън без среднощни събуждания. Една капсула Виватонин Лека Нощ вечер, 30-60 минути преди лягане, подпомага справянето с хроничната тревожност и безсънието.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.6 / 5. Брой гласове: 17

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари