Десинхронизацията на човешките биоритми като правило възниква при смяна на часовия пояс, при преход от лятно на зимно часово време и обратно, както и при продължителна работа извън график, прекомерна употреба на алкохол, диета “каквото ми падне” и т.н. Десинхронизацията води до нарушения в съня, мигрена, намаляване на вниманието и концентрацията, апатия и депресия.

Хората “на възраст” по- трудно се адаптират и се нуждаят от повече време, за да възстановят баланса.
За профилактика на десинхронизацията се препоръчва да се използват растителни хронобиотици, които способстват за хармонизиране на биологичните ритми на човека.

Източниците на “нощен” хронобиотик са риган, мента, хмел и валериана. Източници на „дневен“ хронобиотик са зеленият чай, кафето и др.

Слушането на музика е още един добър начин за справяне с десинхронизацията. Психолозите смятат, че тя помага за подобряване на производителността, особено ако работата е монотонна. Тя ефективно действа и при нарушения на съня и нервно-психически заболявания.

Виватонин Лека Нощ е природен продукт, в чийто състав влизат активните съставки – мелатонин и валериана.

Виватонин Лека Нощ оказва избирателно и целенасочено действие върху клетките на епифизната жлеза, нормализира процеса на синтез на собствен мелатонин и работата на невроендокринната система, регулира абсолютно всички циркаднии процеси в организма, възстановява антиоксидантния и имунния статус. Виватонин Лека Нощ намалява възбудните процеси в централната нервна система, премахва нервното напрежение и преодолява тревожността.

Виватонин Лека Нощ се препоръчва се при безсъние, нервно напрежение и стрес, невроза и нарушения в церкадните ритми и биологичния часовник.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 19

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари