за пълноценен сън

В текущата статия ще ви представим препоръките на експертите по медицина на съня за пълноценен сън. Приложете ги на практика и ще се радвате на качествена отмора.

Експертни препоръки за пълноценен сън

Ето какво съветват специалистите за постигане на здрав и качествен сън:

Без телефон в леглото и спалнята

Един на всеки осем души оставя мобилния си телефон включен в стаята, в която спи. Това крие опасност от нарушаване на съня поради телефонно известяване или позвъняване. Макар човек да се чувства сънен и очите му да се затварят, мозъкът е активен и всеки шум може да попречи на заспиването.

За да няма проблеми със съня, телефонът не бива да се използва като средство за приспиване. Подобно на останалите смарт устройства, неговият екран излъчва синя светлина, която превъзбужда нервната система и затруднява заспиването.

Предотвратяване проникването на светлина от улицата – важна стъпка за пълноценен сън

Всеки човек има биологичен часовник, който регулира цикъла сън/бодърстване. Този вътрешен часовник се влияе от времето, сезоните и… светлината. Светлината пречи на съня. Организмът усеща наличието ѝ дори когато очите са затворени. Ето защо специалистите препоръчват преди лягане да се погрижим в стаята да не прониква светлина от уличните лампи. За целта помагат спуснатите щори и спуснатите плътни завеси.

Подходящи дрехи за сън

Докато човек заспива тялото губи топлина. Постепенно по време на сън телесната температура спада с половин градус. Ето защо дрехите за сън трябва да са съобразени със сезона. Добре е да са изработени от естествени материи, за да може кожата да диша. В противен случай може да се стигне до прегряване на тялото – една от основните причини за безсъние.

Снемане на стреса и безпокойството

Силното нервно напрежение е голям враг на съня. Знаейки това, всеки трябва да положи усилия, за да овладее безпокойството. Специалистите по съня препоръчват вътрешният мир да се възстанови посредством слушането на медитативна музика и техниките за дълбоко дишане или отдаването на любимо занимание.

Прием на мелатонин и Валериана за пълноценен сън

Мелатонин и Валериана са от огромна помощ за постигане на качествен и здрав сън.

Мелатонинът има ключова роля за регулиране на биологичния часовник и поддържане на цикъла сън/бодърстване. Той оказва хипнотичен ефект, в резултат на което ускорява заспиването, намалява нощните събуждания и подобрява качеството на съня.

Валериана от незапомнени времена се използва за успокояване на съня. Научно доказано е, че активните вещества в тази билка релаксират нервната система, снемат нервното напрежение и стреса и подпомагат заспиването.

Оптимално количество мелатонин и Валериана се съдържат в състава на Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night. Това е изцяло природен продукт, който повлиява благоприятно нервната система по физиологични механизми. Разумна алтернатива е на широко употребяваните сънотворни. Няма странични ефекти и е подходящ за продължителен прием.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.7 / 5. Брой гласове: 18

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари