Мъчително безсъние през лятото

Според психиатри и невролози от безсъние страда всеки втори човек. Безсънието е проблем, който често се наблюдава при редица медицински състояния на нервната система. През лятото причините, които водят до недоспиване са най-различни и обикновено не са свързани със здравословен проблем, а с някои лоши навици. Последиците обаче са еднакви – сутрин се събуждаме неотпочинали, ставаме по-раздразнителни и неспокойни, не се чувстваме работоспособни. Според експертите продължителните периоди на безсъние влошават значително качеството на живот и предразполагат към различни заболявания като диабет, затлъстяване и високо кръвно налягане. Ето кои са най-честите “виновници”, които водят до безсъние през лятото:

1. Вечеря след 18.00 часа – специалистите са категорични, че храненето в късните часове на деня задължително ще ни докара проблеми със съня. Причината е, че храносмилането е процес, който продължава няколко часа. През това време телесната температура на тялото се покачва, което е свързано с още по-голямо загряване в топлото време.

2. Студени напитки – в летните жеги те са истинско изкушение за всеки един от нас. Истината обаче е, че разхлаждащият ефект е краткотраен, тъй като не след дълго в организма започва постепенно изравняване на двете температурни стойности. Това е свързано с допълнително натоварване и съответно до по-трудно заспиване.

3. Консумация на алкохолни напитки – учените са на мнение, че алкохолът е един от най-големите неприятели на съня. Първоначалното отпускане и релакс са само временно явление, след което настъпва голямото пробуждане. Алкохолните напитки затрудняват производството на биологично активни вещества, които участват в регулирането на стадиите на съня.

4. Гледането на телевизия и стоене пред компютрите до късно вечерта – редица проучвания потвърждават, че светлината от екраните стимулира определени рецептори в мозъка, което води до безсъние.

Ако дори и при избягване на посочените причини безсънието продължава да ви измъчва вече има ефективно природно средство, което значително ще подобри качеството и продължителността на съня ви. Виватонин Лека Нощ е създаден специално за хора, които имат проблеми със заспиването и поддържането на пълноценен сън.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 15

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари