безсъние

В кои случаи безсънието не бива да ни плаши?

Според специалисти безсънието никога не е случайно и винаги има конкретна причина за появата му. Безсънието може да ни “навести” при прекомерен стрес, употреба на алкохол, наличие на шумове в жилището, прекалено висока температура в стаята, наличие на светещ екран или осветително тяло в стаята, неудобно легло, високи дози кафе и др. Според невролозите не бива да се притесняваме за инцидентните случаи на накъсване на съня или трудности при заспиване. Кратко продължаващите проблеми със съня, причинени от по-високото напрежение в професионален или емоционален план също не следва да са повод за притеснение.

Може ли безсънието да сигнализира за здравословен проблем?

Ако безсънието се превърне в неотменна част от живота ви е необходимо да посетите специалист, тъй като то може да бъде повод за сериозни здравословни проблеми, за които дори не подозирате?

– При мъжете над 40-45 годишна възраст проблемите със съня в някои случаи сигнализират за доброкачествено уголемяване на простатата. Един от симптомите – чести позиви за уриниране, води до накъсване на съня. От здравословна гледна точка не се счита за нормално сънят да бъде смущаван от чести позиви за уриниране, освен ако преди да си легнем не сме прекалили с приема на течности например. При проблеми с простатата обикновено се отделя и малко количество урина, което допълнително дразни мъжете.

– Безсънието може да бъде сигнал и за инфекции, засягащи отделителната система при жените, както и за проблеми с бъбреците, засягащи и двата пола. Те също са съпровождани от често уриниране през нощта, което нарушава качеството на съня. Освен това проблемите с бъбреците обикновено са съчетани със синдром на неспокойните крака. При него също се наблюдават нарушения в съня.

– Нарушенията на въглехидратния метаболизъм, предизвикващи чести позиви за посещение на тоалетната също могат да причинят безсъние. Спадането на кръвната захар под здравословното ниво обикновено се съчетава с учестен сърдечен ритъм и главоболие. Сами разбирате, че всичко това няма как да не доведе до упорито безсъние.

Как в изброените случаи можем да преодолеем безсънието?

Необходимо е да посетим специалист, който да установи наличието на съответния проблем, водещ до безсъние и да ни насочи към определена терапия за преодоляването му.
Друг подходящ начин за още по-ефективно преодоляване на проблема е успоредната употреба на природния продукт Виватонин Лека Нощ. Той съчетава в състава си две напълно естествени съставки – мелатонин и валериана. Доказано е, че те съкращават периода на заспиване, намаляват нощните събуждания и повишават качество на съня.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 16

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари