Може ли сънят да ни помогне да отслабнем

Всички знаем, че пълноценния сън е от основно значение за правилното функциониране на имунната система, добрата памет, психическото здраве, умствените способности и др. Освен всички тези предимства се оказва, че сънят може да помогне за понижаване на телесното тегло.

Според изследване, проведено в Портланд, САЩ, хората, които полагат усилия да понижат теглото си имат по-голям шанс да го постигнат, когато не са засегнати от прекомерен стрес и се радват на здравословен сън. В изследването участват около 500 души на средна възраст, които страдат от наднормено тегло. Доброволците са подложени на хранителен режим, според който трябва да приемат 500 калории по-малко от обикновено, като времетраенето на физическата им активност е минимум 3 часа всяка седмица.

Всеки един участник води дневник, в който описва хранителния и двигателния си режим, колко време прекарва в сън, както и ориентировъчните нива на стрес. След шест месеца повече от половината от участниците са успяли да понижат телесното си тегло най-малко с 5 кг.
Данните от изследването показват, че тези хора всяка нощ са спали между шест и осем часа. Освен това е доказано, че хората, които спят по-малко от посочените часове и страдат от високи нива на стрес имат много по-малък шанс да намалят теглото си.

Ето защо ако и вие сте сред хората, които полагат усилия да понижат телесното си тегло можете да преминете на споменатия режим. В случай обаче, че имате проблеми със заспиването и/или се будите през нощта, и по този начин не успявате да си доставите необходимите количества сън ние ще ви дадем ефективно решение на проблема. Не мислете обаче, че говорим за стандартните приспивателни, причиняващи редица нежелани ефекти.

Предлагаме ви напълно естествена алтернатива – Виватонин Лека Нощ. Виватонин Лека Нощ е специално подбрана и балансирана комбинация от мелатонин и валериана, за които е доказано, че осигуряват качествен сън. Благодарение на тях Виватонин Лека Нощ понижавa нивата на стрес, настройва билогичния часовник и осигурява дълбок сън през цялата нощ.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.6 / 5. Брой гласове: 15

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари