Непълноценният сън

Има много причини, които биха ви накарали да се будите често през нощта, да проверявате часа и да се разочаровате от това колко далеч е още утрото. Дали ще бъде шумната среда, жегата, нарушеният емоционален баланс или свръхстимулиран преди лягане мозък – ефектът е един и същ, продължителният сън е трудно постижим и умората на сутринта е гарантирана, особено в случаи на редовно недоспиване. Но това не е всичко. Има още няколко последствия от системното будене посред нощ, които засягат физическото и психическото ви здраве. Ето кои са те:

– мозъкът ви не възстановява функционалността си и не е достатъчно свеж. Когато се будите често нощем, когнитивните ви възможности и способността да се концентрирате и да задържате вниманието си са толкова занижени, колкото биха били, ако не бяхте спали изобщо.

– паметта ви значително се влошава – накъсаният и непълноценен сън затруднява възприемчивостта, склонността към запомняне и придобиване на нови знания. Тук по-голямо значение има не толкова недостатъчният сън, колкото честото събуждане и прекъсването на съня.

– някои опасни междинни съединения не се неутрализират напълно и не се извеждат от организма. При хора с редовно прекъсван от събуждания сън изследванията показват именно патологично натрупване на подобни продукти – например амилоидни протеини, които се свързват с развитието на Алцхаймер.

– непълноценният сън и редовното събуждане нощем провокират и промени в характера на страдащия – повишена раздразнителност, емоционална нестабилност и честа смяна на настроението. Не е изненадваща честотата на депресивните състояния сред хората с подобни проблеми.

Това, което е най-обнадеждаващо в случая е фактът, че пълноценният сън не е енигма за хората, които се стремят да го постигнат. С помощта на природни средства като Виватонин Лека Нощ безпрепятственото заспиване, крепкият и продължителен сън и премахването на смущаващите го фактори като тревога и психическо напрежение се постигат лесно, при това с прием на една таблетка от този безвреден продукт дневно.
.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 17

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари