неспокоен сън

Модерното ежедневие изисква да живеем в своеобразна война – всеки ден да се борим за повече свободно време, повече спокойствие, повече независимост. Днес се изправяме пред редица предизвикателства, знаейки, че утре ще ги срещнем пак. Ако не успеем да се възстановим от тази борба, ефектът от нея ще е все по-тежък. Физическото и психическо натоварване е толкова силно, че неусетно открадва единственото средство, с което бихме могли да възстановим силите си – съня. Неспокоен сън мъчи милиони хора, а борбата с него зависи от правилните средства, на които засегнатите ще разчитат.

Причини за неспокоен сън

Всичко, което затормозява съзнанието ни през деня се явява причина за това да не спим спокойно през нощта. Лични тревоги, семейни проблеми или служебни несгоди – никой не може да избяга от тези фактори, психическото натоварване и стреса. Най-лошото в случая е, че тези проблеми засилват негативния си ефект с времето и ако не успеем да ги преодолеем ситуацията само може да стане по-тежка. Това налага да се разчита на доказани и ефективни средства, с които борбата срещу неспокойния сън може да бъде спечелена.

Какво е необходимо за успешна борба с неспокойния сън?

Проблемите със съня са естествена реакция на организма към обременяващите съзнанието фактори на заобикалящата ни среда. Успешното преодоляване на тези проблеми изисква също толкова естествени мерки, с които да се върне равновесието на всички нива в организма – психическо и физиологично. Затова най-доброто, което хората с неспокоен сън могат да направят е да позволят на тялото и съзнанието си сами да преодолеят наличните проблеми, подкрепайки ги с естествени средства, успокояващи съзнанието и стимулиращи заспиването.

В нашето тяло сънят се контролира чрез отделянето на нощния хормон мелатонин. Неговите концентрации в организма нарастват вечер и насочват всички системи към навлизане в режим за сън. Секретирането на мелатонин обаче се влияе от редица фактори и действието им може да доведе до ненавременно отделяне на хормона, водещо до затруднения със съня. Затова позитивния ефект от борбата за спокоен сън зависи от две неща – нормализиране секрецията на мелатонин и преодоляването на нервното напрежение и тревожността.

Как да възстановите спокойния си сън?

Според специалистите най-ефективно това може да се постигне с приема на комбинирания продукт Виватонин Лека Нощ. Той осигурява именно горепосочените два ефекта, което го превръща в продукт, на който всеки с неспокоен сън, чести нощни събуждания или затруднено заспиване може да разчита. Допълнителен плюс на Виватонин Лека Нощ е липсата на каквито и да било странични ефекти и възможността за дългосрочен и безопасен прием до постигане на гарантирания положителен ефект.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 16

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари