неспокоен сън

Милиони хора по света имат неспокоен сън. Трудно заспиват, будят се често и на сутринта са недоспали. Ако и вие сте един от тях, значи тази статия е точно за вас. В нея ще разгледаме основните причини за честите нощни събуждания и ще разкрием начините, по които ефективно може да им се противодейства.

В кое време на денонощието сънят е най-неспокоен?

С напредване на нощта тялото постепенно изпада в състояния на все по-лек и кратък сън. Ето защо е по-вероятно сънят да е накъсан в ранните сутрешни часове, отколкото непосредствено след заспиване.

Кои са причините за неспокоен сън?

„Виновниците“ за неспокоен сън са много. В редовете по-долу ще се спрем накратко на основните от тях:

Лоша хигиена на съня

Липсата на здравословни навици е сред основните фактори за неспокоен сън. Ставането и лягането по различно време, пиенето на кофеинови напитки в късния следобед, приемът на алкохол вечер – всичко това възпрепятства дълбокия сън. Ето защо е необходимо да се пристъпи към установяване на график за съня и изкореняване на вредните привички преди сън.

Липсата на подходяща среда за сън

Прекалено ярко осветление, силен шум, висока температура в спалнята – всеки един от тези фактори може да доведе до неспокоен сън и чести нощни събуждания. Знаейки това, засегнатите непременно трябва да си осигурят максимален комфорт в помещението за сън.

Сънна апнея

Хората със сънна апнея по-често страдат от неспокоен сън. Поради спецификата на заболяването, дишането им е повърхностно или прекъсва, което е предпоставка за чести нощни събуждания.

Синдром на неспокойните крака

Това неврологично нарушение, характеризиращо се с мравучкане и изтръпване в крайниците, в голяма част от случаите е причина за неспокоен сън. Това налага да се предприемат мерки за изкореняване на първоизточника на проблема.

Хроничният стрес и тревожност

Продължителното нервно напрежение и безпокойството също могат да стоят в основата на неспокойния сън. Именно поради това непременно трябва да се предприемат мерки за тяхното преодоляване. Практикуването на техники за релаксация и медитация е едно добро начало за възвръщане на вътрешния мир.

Кои са печелившите стратегии срещу неспокоен сън?

Специалистите съветват страдащите от неспокоен сън да се придържат към следните две златни правила, за да намалят тежестта на проблема:

„Не“ на дигиталните устройства

При събуждане нощем телевизорът, таблета или телефона не бива да се включват. Причината е, че излъчват светлина, която стимулира мозъчната активност.

„Не“ на броенето на овце

В опит да „успокоят“ съня много хора броят овце. Това обаче повече вреди, отколкото да помага, защото затормозява съзнанието. По-добре да се приложи техника на дълбоко дишане, за да се успокои ума и тялото да се настрои за сън.

Природното решение срещу неспокоен сън

Неспокойният сън е сериозен проблем с тежки последици в бъдеще. Намаляването на здравният риск може да бъде постигнато с помощта на верен партньор. Специалистите по медицина на съня у нас горещо препоръчват при чести нощни събуждания да се заложи на Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night. Този природен продукт е специално създаден за хората, страдащи от проблеми със съня. Способността му да дарява с крепък и продължителен сън се дължи на мелатонина и екстракта от Валериана в състава му. Двете съставки са с доказано положително въздействие върху нервната система. Действат в пълен синхрон и взаимно усилват ефекта си.

Естественият хармонизатор на съня мелатонин притежава хипнотичен ефект

Регулира биологичния часовник и поддържа цикъла сън-бодърстване. Подпомага заспиването, намалява събужданията през нощта и подобрява качеството на съня.

Биологично активните вещества в екстракта от Валериана снемат нервното напрежение и стреса, и улесняват заспиването. Освен това подобряват настроението и концентрацията.

Виватонин Лека Нощ предоставя дългосрочно решение на проблема с неспокойния сън. Активните съставки обаче се нуждаят от време, за да разгърнат напълно потенциала си. Затова се препоръчва продуктът да се приема продължително време по 1 капсула вечер 30-60 минути преди сън. Има отлична поносимост и е икономически изгоден. Разумна природна алтернатива е на широко използваните синтетични средства срещу безсъние.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.2 / 5. Брой гласове: 24

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари