Проблемите със съня се отразяват на кожата

Общоизвестно е, че качествения и пълноценен сън има съществено значение за възстановяване на функциите на всички органи и системи в организма. Освен това достатъчното количество качествен сън (около 8 часа) е основния фактор за притежание на здрава и красива кожа. Обратно – липсата му води до увреждане на кожата на лицето като хората, които изпитват нужда от сън изглеждат по-непривлекателни в очите на околните. Специалистите са категорични, че физическото и психическото изтощение влияят изключително негативно на външния ни вид.

През деня нашата кожа е подложена на действието на различни неблагоприятни фактори като мръсния въздух, дима от цигарите и др.

Ето защо нощните часове са подходящи за възстановяване на нейните функции.

Според американски изследователи липсата на достатъчно количество сън, както и лошото му качество благоприятстват за по-бързото стареене на кожата и затрудняват нейното възстановяване при слънчево изгаряне. В осъщественото проучване взимат участие 60 представителки на нежния пол във възрастовия диапазон 30-49 години. 30 от тях се оплакват от нарушено качество на съня, както и от недостатъчното му количество. Доброволките са подложени на влиянието на UV – лъчи, с което да се установи процента на загуба на влага на кожата, тъй като той е важен показател за състоянието и способността й да се възстановява.

От получените резултати се установява, че тези жени, които страдат от нарушение на съня или понижено негово количество са застрашени в много по-голяма степен от състаряване на кожата. Кожата на тези жени, за разлика от тази на останалите, е покрита с повече фини линии, има нарушена пигментация и е по-отпусната.

Как можем лесно да си набавим пълноценнен сън, необходим за поддържането на млада и красива кожа?

Решението за всички, които искат да я притежават се нарича Виватонин Лека Нощ, който съдържа изцяло естествени съставки – мeлатонин и валериана. Благоприятните ефекти на Виватонин Лека Нощ са научно доказани. Уникалната комбинация от естествени съставки е гаранция за качествен и пълноценен сън.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 19

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари