Повърхностният сън

Разпокъсаният сън вреди на психиката много повече от краткотрайния. Това става ясно от изследване на учени от университетската болница „Джон Хопкинс“ в Балтимор, САЩ. В следващите редове ще разберем как са достигнали до това изненадващо заключение и кое е природното решение на проблема.

Как учените установяват, че разпокъсаният сън нанася много по-сериозни поражения върху психиката, отколкото краткотрайният?

Изводът на изследователите се базира на резултатите от проучване, проведено сред 62 мъже и жени в добро здравословно състояние. Участниците са разделени на случаен принцип в две групи. В продължение на две последователни нощи учените подлагат на изпитание съня на всяка една от групите, а на третата – не го нарушават. В началото на всеки нов ден доброволците попълват въпросник, чрез който членовете на екипа целят да съберат информация за емоционалното и психическото им състояние. Анализът на резултатите след първата нощ, показва приблизително еднакъв спад в настроението на участниците независимо дали сънят им е прекъсван от честни нощни събуждания, или е с по-кратка продължителност от обикновено. След втората нощ обаче ситуацията се изменя. Доброволците, чийто сън е повърхностен, са в много по-минорно настроение от тези, които спят с час по-малко. Според автора на изследването д-р Патрик Финан това се дължи на факта, че честите нощни събуждания не позволяват на участниците да достигнат до състояние на дълбок сън. В резултат не успяват да отпочинат качествено и попадат в плен на лошото настроение. Последващо изследване потвърждава хипотезата на д-р Финан. При провеждане на полисомнография (специален метод за диагностика на основните видове разстройства на съня) той и колегите му установяват статистически значима връзка между невъзможността на участниците да навлязат във фаза на дълбок сън и лошото настроение. Експертът обръща специално внимание, че разпокъсаният сън е често срещано оплакване сред страдащите от безсъние и хората, които работят на смени или наскоро са се сдобили с дете. Апелът му към тези хора е своевременно да предприемат мерки, тъй като рискуват да развият психични разстройства в бъдеще.

Кое е природното решение срещу разпокъсан сън?

Все повече специалисти по медицина на съня у нас препоръчват на своите пациенти, които се оплакват от повърхностен сън, да преодолеят проблема с помощта на Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night. Вдъхновен изцяло от природата, този продукт успешно се прилага за намаляване на честотата на нощните събуждания. Силата му се дължи на рационалната комбинация от натурални съставки, които оказват благотворно въздействие върху нервната система. Всяка капсула от Виватонин Лека Нощ доставя на организма прецизно дозирано количество мелатонин и стандартизиран екстракт от Валериана. Благодарение на мощното взаимодействие на активните съставки сънят е непрекъснат, крепък и отморяващ, а настроението е видимо подобрено. За постигане на оптимален ефект се препоръчва Виватонин Лека Нощ да се приема продължително време по 1 капсула вечер 30-60 минути преди сън. Няма данни за странични ефекти и нежелани реакции дори при дълговременна употреба поради 100% природния произход на съставките.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 20

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари