Лятото е любим сезон на повечето от нас. Това е времето, през което се отдаваме на заслужена почивка след напрегнатите дни на работното място, които нерядко са дълги и изтощителни. Някои хора предпочитат да прекарат отпуската си на море, други на планина, а трети посещават басейни, като по този начин се спасяват от големите горещини. За съжаление обаче много често през този сезон се появяват и проблемите със съня, което е истински стрес за организма.

Главната причина се крие в това, че през деня тялото ни не успява да се охлади достатъчно, за да може вечер да заспим спокойно.

Мозъкът не получава сигнал, че вече е време за сън. Летните жеги оказват негативно въздействие върху качеството и продължителността на съня. Сутрин се събуждаме неотпочинали и с главоболие. Нерядко безсънието може да доведе и до тежки депресии. От друга страна недоспиването изостря чувството на глад и ни кара да похапваме повече, трупайки излишни килограми. Горещото време през лятото натоварва организма не само физически, но и емоционално.

За справяне с безсънието в летните жеги специалистите препоръчват да си изградим стриктен режим на лягане и ставане. Храненето вечер трябва да е в по-малко количество, без мазнини и по възможност до 18.00 часа. В противен случай организмът се “затормозява” с преработката на приетата храна, което повишава телесната температура. Не се препоръчва пиене на напитки, съдържащи кофеин след 16.00 часа.

В големите жеги е удачно да се използва спално бельо от памук или лен. Вземането на хладък душ непосредствено преди лягане също ще допринесе за по-лесно заспиване. Друго ефективно средство за справяне с безсънието през лятото е Виватонин Лека Нощ, който съдържа изцяло естествени съставки – малатонин и валериана. Виватонин Лека Нощ улеснява заспиването, удължава продължителността на съня, намалява честотата на събужданията през нощта, облекчава нервното напрежение, стреса и тревожността. Виватонин Лека Нощ е една природна алтернатива на сънотворните лекарствени средства.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 16

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари