Ранно ставане след безгрижните почивки

Да се става рано сутрин за работа или училище е необходимост, достатъчно трудна по всяко време на годината, но преходът между безгрижието на летните почивки и подновяването на работните и учебни задължения през есента е сякаш най-тежкият в това отношение годишен период.

Когато човек е на прага на период на почивка и свобода от всякакви задължения, изискващи ранно ставане, той много лесно преминава в режим „свободно“, в който за определен брой дни напълно загърбва изградената рутина и изоставя възприетите сънни навици. Ляга си когато му се приспи, без значение от часа, може да си позволи дори изцяло да се лиши от сън за някой и друг ден, знаейки, че ще има време да си навакса. Организмът съответно бързо привиква към новата ситуация и биологичният часовник се пренастройва, обикновено премествайки времето за лягане доста напред в нощните часове, а това за събуждане – по-близо до пладне, отколкото до утринта. Това намалява реакцията на организма към нощния хормон мелатонин, чиято секреция при нормални условия се регулира от смяната на деня и нощта, и определя цикъла сън/бодрост.

За разлика от бързото привикване на организма към по-свободният режим на сън през лятото, връщането към нормалните навици след почивката и буденето под звуците на алармата изисква време и не може да стане бързо. Докато биологичният часовник се пренастрои към нуждата от ранно ставане, много хора преминават през период на проблеми със съня – безсъние, неспокоен сън, често прекъсван от събуждания и др.

Решението на този проблем е по-просто, отколкото повечето засегнати предполагат и нормализирането на съня може да се постигне лесно с помощта на Виватонин Лека Нощ. Този продукт осигурява пълноценен сън и спомага за бързото „сверяване“ на биологичния часовник, помагайки за успешното връщане към активното ежедневие след безгрижните почивки.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.7 / 5. Брой гласове: 16

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари