причини за инсомния

Ако всяка нощ ви мъчи безсъние и не знаете защо – може да страдате от някоя от по-малко познатите причини за инсомния. Ето къде може да се крие „крадецът” на вашия сън.

Миете зъбите си преди сън с ментова паста – несъмнено една от най-странните причини за инсомния

Не сте очаквали, че миенето на зъбите с ментова паста може да причини безсъние, но учените смятат, че там може да се коренят проблемите със съня. Възможно е причината за това да е свойството на ментата да намалява сънливостта и повишава бдителността. Докато тези ефекти са предпочитани в ежедневието, последното нещо, което искаме преди сън е да се чувстваме свежи и енергични.

Приемате витамини от група B преди лягане

Много хора пият витамините си именно преди сън. Ако и вие следвате тази практика, опитайте да не приемате витамини от група B непосредствено преди лягане. Тези вещества спомагат за произвеждане на енергия от консумираната храна. За да избегнете евентуално разстройване на добрия нощен сън, преместете приема на B комплекс в началото на деня.

Четете нехудожествена литература в леглото

Прочитате последна страница, затваряте книгата и очаквате бързо да затворите очи и да спите спокойно? Тази практика може и да донесе успех, само четивото ви да не попада в графата „нехудожествена литература”. Книгите за самоусъвършенстване, здраве и финанси ни карат дълбоко да се замисляме. А работещият на пълни обороти мозък няма да ни остави да заспим. Емоционалните и силно завладяващи теми дълго ще ви държат будни през нощта. За да нямате проблеми със съня – заложете на леко, неангажиращо съзнанието четиво.

Споделяте леглото с домашния си любимец

Много хора намират споделянето на леглото с домашния любимец за изключително успокояващо. Но трябва да се има предвид, че обичаните животни неволно могат да нарушат съня на собствениците си. Докато повечето породи кучета са спокойни през нощта, в природата на котките е да бъдат „нощни животни”. Активността им с идването на нощта може да държи и вас будуващи до късно.

Преборете всички причини за инсомния и си върнете добрия сън!

За да надвиете и често срещаните, и необичайните причини за безсъние, и да си върнете правото на спокоен сън, заложете на Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night. Продуктът се отличава от всички на пазара с висококачествен естествен състав и ефект, насочен към дълготрайно справяне с нарушенията на съня. Това го превръща в удачна алтернатива на сънотворните, която няма мигновено и мимолетно действие, и не крие рискове за здравето. Продуктът за добър сън съдържа високопречистен и стандартизиран екстракт от билката Валериана и биологичния хармонизатор на съня мелатонин. Балансираната им комбинация допринася за улесняване на заспиването, увеличаване на качеството и продължителността на съня, редуциране на събужданията и чувство за бодрост на сутринта. Успешно преборва инсомнията, премахва тревожността и напрежението, подобрява настроението и концентрацията през деня. Дозира се по 1 капсула вечер, 30-60 минути преди лягане. Безопасен е при продължителен прием.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.6 / 5. Брой гласове: 24

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари