причини за лош сън

Има и други причини за лош сън освен стреса. Ще разкрием главните от тях и ще предложим начини как да им противодействате успешно. Продължавайте да четете!

Главните причини за лош сън

Чести позиви за уриниране

Тялото е устроено така че да произвежда по-малко урина нощем. По този начин то ни дава възможност да спим непробудно в продължение на 6-8 часа. Ако сънят ви е накъсан и непълноценен поради желание за често уриниране:

  • избягвайте да пиете много течности 2-3 часа преди лягане
  • не приемайте чай с високо съдържание на таин, кафе и алкохол – те са диуретици
  • прегледайте лекарствата, които приемате – диуретиците и някои анксиолитици увеличават желанието за уриниране
  • изследвайте се за инфекция на пикочните пътища; в случай че такава е налична, можете да разчитате на червената боровинка (Имунобор Уро Акут), за да я преборите
  • укрепете мускулите на тазовото дъно с упражненията на Кегел

Хронична болка – една от често срещаните причини за лош сън

Статистиката сочи, че при близо 80% от пациентите с хронична болка сънят не е качествен. Ако сте сред засегнатите, не оставяйте болката да ви държи будни през нощта. Постарайте се да не извивате прекалено много или да държите прекалено изправен гръбнака си. От престижната клиника „Майо“ в Рочестър, САЩ, съветват да спите настрани с възглавница между краката. Когато сте по гръб, възглавницата трябва да е под коленете. Ако сте по корем, сложете възглавницата под бедрата. Имайте предвид, че джинджифилът също помага за облекчаване на болката. Използвайте го за подправяне на ястията или си направете чай.

Сънна апнея

Това изключително разпространено състояние се характеризира с епизоди на спиране на дишането по време на сън. В резултат се стига не само до непълноценен сън, но и до безсъние. При съмнение, че страдате от този проблем, непременно се консултирайте с лекар. В случай че диагнозата се потвърди, можете да си помогнете, като предприемете мерки за постигане на здравословно тегло.

Разкрихме ви как да противодействате на някой от главните причини за лош сън. Време е да разберете как да усилите ефекта от предприетите мерки

За да се радвате на пълноценен и качествен сън, си осигурете прием на Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night. Този природен продукт успява по естествен начин да улесни заспиването, да намали честотата на събужданията и да удължи съня. Положителният ефект на Виватонин Лека Нощ се дължи на рационалната комбинация от мелатонин и екстракт от Валериана. Съставките взаимно допълват и усилват ефекта си. Мелатонинът играе важна роля за регулиране на биологичния часовник и за регулиране на цикъла сън-бодърстване. Валериана успокоява нервната система и снема тревожността.

Виватонин Лека Нощ няма странични ефекти. Убедете се в ползите му още сега, като го поръчате от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 16

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари