сън за отлична памет

Какво представлява сънят?

Сънят е обратимо състояние на липса на възприятия и отговор към заобикалящата ни среда. Според изследвания сънят отнема около една трета от човешкия живот или около 25 години. По време на сън тялото възвръща жизнените си сили.
Сънят е изключително важен за правилното функциониране на човешкия организъм. Научно доказано е, че липсата на достатъчно сън понижава жизнеността ни. Когато обаче се радаваме на пълноценен сън, настроението, бдителността и работоспособността ни значително се повишават. Въпреки, че нуждата от сън е строго индивидуална, учените са установили, че възрастните хора имат нужда от 7-8 часа сън в денонощието.

Как сънят влияе върху имунитета?

Според специалисти системното лишаване от здравословни количества сън представлява един от главните фактори, водещи до влошаване на имунната функция. Според проучване на британски и холандски учени липсата на достатъчно количество сън и високите нива на стрес притежават еднакво унищожителен ефект върху имунните функции. Дълготрайното недоспиване е причина за патологично повишаване нивата на гранулоцитите (вид бели кръвни клетки). Според други изследвания липсата на достатъчно количество сън оказва влияние и върху ефективността от ваксините. Американски специалисти доказават, че имунизираните от хепатит В хора, които си осигуряват по-малко от 6 часа сън на нощ, не успяват да придобият имунен отговор към ваксината като организмът им остава беззащитен към вируса.
Ето защо, ако искаме да се радаваме на силен имунитет имаме нужда от пълноценен сън всяка нощ. По този начин ще бъдем много по-устойчиви към развитието на множество заболявания.

Как сънят влияе върху паметта?

Според американски и китайски учени, пълноценният сън не само спомага за поддържане функцията на имунната система, но е и едно от условията, осигуряващи ни отлична памет и способност за концентрация, необходими в процеса на обучение, работа и т.н. Това е така, тъй като според учените сънят помага за изграждане на нови връзки между невроните (структурни единици на нервната система, които представляват електрически възбудими клетки, обработващи и предаващи информация посредством електрически и химически сигнали).

Как да си осигурим пълноценен сън по естествен и безопасен начин?

Много хора, в желанието си да си осигурят пълноценен сън, прибягват към силни лекарства срещу безсъние. Те обаче водят до редица негативни ефекти върху организма. Природният продукт Виватонин Лека Нощ е безопасна природна алтернатива на лекарствата срещу безсъние. Той съдържа естествени съставки – валериана и мелатонин. Благодарение на тях Виватонин Лека Нощ съкращава периода на заспиване, намалява честотата и продължителността на събужднията, повишава качеството на съня, осигурява сутрешна бодрост и е безопасен при продължителна употреба.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.7 / 5. Брой гласове: 17

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари