безсъние

Броят на страдащите от безсъние в съвременното общество се увеличава лавинообразно. Стресът е сред основните причини за тази неблагоприятна тенденция. За щастие силното нервно напрежение, предизвикано от отрицателно физическо или емоционално въздействие, бързо може да бъде преодоляно с изпитани техники за отпускане на съзнанието. Разберете кои са те и победете веднъж завинаги безсънието!

Изпитани методи за релаксация при безсъние

Прогресивна мускулна релаксация

Това е една от най-ефективните техники за прогонване на стреса, водещ до безсъние. Изпълнението й не изисква абсолютно никакви усилия от страна на подложените на стрес. Единственото, което трябва да направят, е да се настанят удобно в леглото и да започнат да отпускат последователно мускулите в тялото. Препоръчително е да започнат с мускулните групи на долните крайници и в частност тези на ходилото. За целта трябва да изпънат пръстите на краката, след 10 секунди да ги отпуснат и да продължат със следващата мускулна група. Практиката сочи, че когато безсънието не е тежко или хронично, засегнатият успява да заспи, преди да достигне мускулите на шията.

Отпускаш душ или вана

Според алтернативната медицина водата „отмива“ стреса и напрежението. Ето защо съветът на специалистите по медицина на съня, е хората, които са в плен на безсънието, да се възползват от чудодейните свойства на живителната течност. Най-добрият начин да го сторят е, като вземат душ или вана в края на деня. Извършването на своеобразния ритуал за сън трябва да стане не по-късно от 2-4 часа преди лягане. Препоръчително е температурата на водата да е близка до тази на тялото.

Релаксираща музика

Спокойната музика е сред най-добрите оръжия за борба с безсънието, причинено от стрес. Тя е способна да сложи край на будните нощи, тъй като действа успокояващо на нервната система, понижава сърдечния ритъм и честотата на дишане. Тихите и ненатрапчиви музикални композиции, пресъздаващи ромон на дъжд, шум на морски вълни или пеене на птички, са особено подходящи при нарушения в съня.

Ароматерапия

Определени етерични масла имат способността да възстановяват изгубеното душевно равновесие на хората, които страдат от безсъние. С изразено успокояващо действие са летливите ароматни съединения, извлечени от кедър, здравец, лавандула, градински чай, лайка и мандарина. За разлика от тях есенциите, добити от цитрусови плодове, като грейпфрут, лимон, портокал, мандарина и бергамот, имат стимулиращ ефект и трябва да се избягват.

Важно е да се отбележи, че някои хора трудно понасят наситените аромати на есенциите. Ето защо е необходимо да се подхожда с повишено внимание при дозирането им. Препоръчително е първоначално да се добавят няколко капки масло към дифузера. Впоследствие, ако състоянието на човек позволява, дозата може прогресивно да се увеличава.

Надеждно средство, вдъхновено от природата, за преодоляване на стреса и безсънието

В случай че предложените релаксиращи практики не успяват да снемат напрежение и да разрешат проблемите със съня, потърпевшите могат да пристъпят към приема на продукт, който премахва тревожността. Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night е разумна природна алтернатива на синтетичните лекарства срещу безсъние. Той оказва благотворен ефект върху нервната система по физиологични механизми. Силата му се дължи на умелата комбинация от естествените съставки мелатонин и Валериана. Мощното взаимодопълващо действие на активните вещества прогонва стреса и напрежението, натрупани през деня. В резултат нощните събуждания значително намаляват, заспиването се улеснява и продължителността на съня се удължава. Виватонин Лека Нощ има удобен прием, напълно безопасен е и удачен избор за продължителна употреба.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.7 / 5. Брой гласове: 18

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари