Сън – истини

В първата част на новината вдигнахме завесата около две от разпространените заблуди относно съня. За да ви помогнем да се наслаждавате на пълноценен сън в настоящата втора част ще разбулим още няколко заблуди, свързани с него. Ще обърнем внимание и на няколко достоверни твърдения, които ще ви помогнат при преодоляването на проблемите, свързани със съня.

Ето ги и тях:

Ако вечер седим пред компютъра или телевизора, това ще ни помогне да заспим по-лесно

Това е още едно погрешно схващане. В случай, че превръщате леглото си в място за довършване на работата от офиса това ще наруши съня ви – ще започнете да възприемате спалнята като място, където трябва да сте активни, а не като място за почивка и откъсване от ежедневните проблеми. Освен това според специалисти стоенето вечер пред компютърния или телевизионния екран води до нарушаване на хигиената на съня.

Приспивателните водят до зависимост

Това твърдение е истина. Сънотворните са безопасни само при условие, че се употребяват за кратко. В противен случай се стига до неизбежна зависимост. Сънотворните могат да причинят сънливост през деня и затруднения при шофирането.

Чаша прясно мляко, изпита преди лягане улеснява заспиването

Това твърдение е истина. В прясното мляко се съдържа аминокиселината триптофан – прекусор (вещество, което предхожда образуването на друго вещество в метаболитния процес) на мелатонина – естествен регулатор на биологичния часовник. Понякога обаче само чашата топло мляко не е достатъчна, за да се улесни заспиването. Ето защо се налага употребата на доказано ефективни средства за подобряване качеството на съня. Пример за такъв продукт е Виватонин Лека Нощ – изпитан и доказал ефекта си при много пациенти с разтройства в съня. Виватонин Лека Нощ съдържа мелатонин и валериана. Тези естествени съставки са подходящи средства за удължаване продължителността на съня и намаляване на нощните събуждания. В качеството си на природен продукт Виватонин Лека Нощ е напълно безопасен при продължителна употреба. С Виватонин Лека Нощ вие се събуждате ободрени и изпълнени с енергия, готови да се изправите пред предизвикателствата на ежедневието!

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 16

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари