тревожност и безсъние

Връзката между хроничната тревожност и безсънието е била обект на редица научни проучвания и вече е доказана неоспоримо. Едно от доказателствата за причинно-следствената връзка между тях е фактът, че с правилни средства хроничните тревожност и безсъние се овладяват едновременно. Съществуват природни средства, с които едновременно се постига емоционално спокойствие вечер, бързо и лесно заспиване и съответно пълноценен сън.

Тревожност и безсъние – кой става най-често тяхна жертва?

Всеки е имал случаи, в които дълго време не е можел да заспи, подвластен на различни тревожни емоции. Подобни моменти са неизбежни. Когато обаче хронифицират и редовно възпрепятстват съня ни, могат да имат сериозно негативно влияние върху начина ни на живот.

Наскоро проведено проучване установява, че основният процент от хората, страдащи от хронична тревожност и безсъние са на средна възраст между 30 и 50 години. Оказва се, че в тази най-активна възрастова група безсънието, провокирано от повишена тревожност вечер, е най-честата форма на проблеми със съня. Този факт е напълно обясним, с оглед на стреса, физическото и психическото претоварване, които хората от тази възрастова група редовно изпитват. Това обаче не означава, че тревожността и безсънието в средна възраст не могат да бъдат успешно и трайно овладяни.

По отношение на хроничните проблеми със съня, асоциирани с повишените тревожност и безсъние, са установени 2 важни закономерности:

  • тези проблеми по-често засягат женския пол
  • при жените силно влияние на тревожността върху съня се отчита до много по-напреднала възраст, в сравнение с мъжкия пол

Как резултатите от проучването може да помогнат за подобряване на съня?

Посоченото проучване показва безспорно, че хроничната тревожност трябва да се разглежда като основна причина за безсънието при много хора. По-важното в случая обаче е друго. От една страна, проучването доказва връзката между тревожността и безсънието. От друга страна, показва, че двата проблема може да се овладеят едновременно за постигане на добри резултати както върху емоционалното равновесие вечер, така и върху качеството на съня.

Доказано е, че изключително благоприятен ефект в това отношение има комбинацията от мелатонин и Валериана. Тези 2 съставки са включени в природния продукт Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night. Комбинацията от мелатонин (хормон на съня) и екстракт от Валериана помага както за намаляване на тревожността вечер, така и за по-лесното заспиване и осигуряване на дълъг и пълноценен сън. Виватонин Лека Нощ е безопасна природна алтернатива на сънотворните лекарства, средство което трайно подобрява съня без привикване и нежелани ефекти.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.6 / 5. Брой гласове: 15

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари