Независимо от пол, възраст и професия, днес всеки усеща негативното влияние на заобикалящата среда върху спокойствието и психическото си равновесие. Когато сме затрупани от фактори, които ни натоварват и ангажират прекомерно, много важно е да си осигурим възможност за сън, релаксация и възстановяване на силите. Всяка телесна реакция се дирижира от мозъка, а неговите възможности са пряко зависими от съня и наспиването.

Проблеми със заспиването и продължителността на съня, тревожност, депресии и други психически разтройства се срещат често, и редовно лекари и специалисти предписват лечение с т.нар. успокоителни лекарства, известни още като сънотворни и транквиланти. Това са силни медикаменти, действащи върху централната нервна система. Ефектът им се изразява в забавяне на мозъчната дейност, премахване на тревожността, връщане на спокойствието и улесняване на заспиването.

Бензодиазепините, барбитуратите и другите успокоителни обаче са сред най-рисковите и потенциално опасни при продължителна употреба медикаменти. Употребяващите ги изпитват силното им релаксиращо действие в началото, но след време се стига до развитие на толеранс – дозата, приемана дотогава отслабва ефекта си, а тялото се нуждае от по-висока за постигане на досегашния ефект. Общо взето се достига до психологическа и физическа зависимост с различни абстинентни прояви на нервност, тревожност, безсъние и депресия, дори припадъци. Т.е. замаскираните първоначални симптоми се завръщат. Точно това е много характерна черта на действието на транквилантите – те не лекуват, а замаскират симптомите на психическо разстройство за известен период. Освен това много силно изразени са и негативните странични ефекти на тези лекарства като главоболие, силна умора, липса на концентрация и сексуален нагон, безразличие.

Приемането на сънотворни лекарствени средства е своеобразно навлизане в задънена улица. Изход от нея предоставя употребата на природни и безвредни продукти и хранителни добавки, които помагат независимо от дозата и продължителността на приема, не водят до зависимост и нямат странични ефекти.

Като изпитана и действаща природна алтернатива на силните успокоителни медикаменти, при стрес, тревоги и безсъние специалистите препоръчват употребата на Виватонин Лека Нощ. В този продукт е комбинирана природната сила на валерианата и естествения хормон мелатонин. Съчетаването на тези активни съставки и подходящата за бързо и лесно усвояване форма на капсулите, осигурява висока ефективност на продукта. При еднократен прием вечер, преди лягане, Виватонин Лека Нощ премахва изброените психически проблеми. С Виватонин Лека Нощ може лесно да кажете лека нощ на базсънието и да спите дълго и спокойно.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 19

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари