Недостатъчен нощен сън

Има случаи когато, чувствайки се уморени и недоспали, решавате да подремнете или просто да си отпочинете през деня на дивана или в леглото. В такива моменти много хора се питат дали с кратката почивка – затваряйки очи и прочиствайки съзнанието си за час-два, биха могли да преодолеят натрупаната умора от липсата на сън и безсънието, които ги измъчват. Би ли имало полза от подобни почивки ако, да речем, те се превърнат в ежедневен следобеден навик? Отговорът е Не.

Такива следобедни отпочивания помагат за добрата форма на организма, но само ако на тях се разчита периодично като допълващи задължителния и незаменим лечител – съня.

Кратките дремки през деня могат да помогнат за успокояване на съзнанието, да дадат почивка на нервната система, понеже човек отпуска мислите си и не се концентрира върху определени проблеми.

В такива моменти съзнанието, мускулите и органите релаксират, намалява се стресът, прочиства се умът, подобрява се настроението. Всички тези ползи от кратките дремки през деня повишават продуктивността на човека. Имат обаче и недостатъци.

Единствено дълбокият сън може да осигури истинското и пълноценно рестартиране и възстановяване на силите и възможностите на тялото и съзнанието. Дневните почивки и дремки, дори и по-продължителни, не могат да осигурят способността да се запаметява информация, не могат да помогнат на клетките да се прочистят от отпадните си продукти и да регенерират своите структури. Освен това, само спокойният нощен сън може да достави някои жизненоважни физиологични ползи – освобождаването в организма на растежен хормон, на хормона, регулиращ апетита и усещането за ситост и др.

Безспорна истина е, че човешкото тяло се нуждае и от почивка, и от сън. Всеки може да усети ползите от това да се откъсва за малко от забързаното темпо и натискът на ежедневните грижи, при възможност в легнало положение, или седейки. Най-важното е, когато почувства тежестта на преумората, човек да дава на тялото и ума си възможност да се възстановят и презаредят силите с пълноценен и продължителен нощен сън. Такъв може да се осигури с приема само на 1 капсула Виватонин Лека Нощ вечер преди лягане, до постигане на желания резултат, без ограничения в периода на прием. Това е най-естественият и безвреден начин за набавяне на дълъг и спокоен сън, с всичките благоприятни ползи от него.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.6 / 5. Брой гласове: 18

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари